Un incendiu a mistuit o casă la Rădenii Vechi. Cinci suflete au rămas pe drumuri. Familia are mare nevoie de ajutor

Incendiul de la Rădenii Vechi / facebook.com
Incendiul de la Rădenii Vechi / facebook.com

Incendiul de la Rădenii Vechi / facebook.com
Incendiul de la Rădenii Vechi / facebook.com

UPDATE:  Primele ajutoare pentru familia sinistrată de la Rădenii Vechi au început a veni. Cei care au răspuns la apelul de ajutor au fost Vitalie Moisei și Dumitru Crețu, originari din Rădenii Vechi, ambii stabiliți cu traiul la Chișinău.
”Deoarece îmi plac faptele și mai puțin vorbele frumoase, astăzi noi, rădenenii, trimitem primul lot de ajutoare familiei social vulnerabile de la Rădenii Vechi, raionul Ungheni, căreia focul le-a distrus casa și tot ce aveau. Mulțumesc din suflet lui Moisei Vitalie, doamnei primar Tatiana Badan și multor altor persoane pentru felul omenesc de a sări în ajutor celor mai triști ca noi. Am toată increderea că multă lume va sări în ajutor!”, a postat pe pagina sa de facebook antreprenorul Dumitru Crețu.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, focul a mistuit în totalitate o casă la Rădenii Vechi.
În prag de iarnă, au rămas doar cu ceea ce aveau pe ei cinci persoane, inclusiv un bătrân cu dizabilități mintale și un copil de doar doi anișori.
”Deocamdată, i-am cazat pe toți într-o casă de lângă biserică, în casa preotului, cum îi zicem noi. Dar trebuie neapărat să le găsim o casă în care să trăiască permanent”, ne-a spus primarul satului, Vera Golan.
În prezent, autoritățile locale sunt în căutarea unui imobil. Este nevoie, însă, și de bani pentru a-l achiziționa.
Problemele se înmulțesc, căci odată cu casa au ars și toate documentele, astfel că nimeni din acea familie nu poate, la momentul de față, să deschidă un cont bancar, unde doritorii ar putea transfera bani.
Tot ce a mai rămas din casă / facebook.com
Tot ce a mai rămas din casă / facebook.com

Primăria din sat a făcut o adresare către Guvern pentru a a ajuta această familie. Au fost făcute apeluri și pe rețelele sociale. Oamenii au început să reacționeze.
În aceste momente, spre Rădenii Vechi se îndreaptă cu ajutoare Vitalie Moisei, stabilit cu traiul la Chișinău,  unul dintre oamenii ce s-au născut în acest sat și care este în permanență alături de foștii săi consăteni.
Familia sinistrată are nevoie și de hrană, și de haine, și de veselă. Cel mai mult, însă, e nevoie de bani.
”La numărul de telefon 060219916, o puteți contacta pe doamna Eugenia Pascal, care mi-a spus în lacrimi că are nevoie de ajutorul nostru”, a postat pe pagina sa de facebook Vitalie Moisei.
Deocamdată, nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului. Salvatorii lucrează asupra acestui caz.
 
[button icon=”envelope-o” bg_color=”grey”]IMPORTANT: Să respectăm dreptul de autor! Preluarea articolelor de pe site-ul Expresul.md se face doar până la 300 caractere, indicându-se sursa (www.expresul.md – link activ).[/button]


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *