Ceasul timpului – o nouă colecție la muzeul din Călărași

Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași își va îmbăgăți colecția. De această dată cu ceasuri.
A fost dat deja și startul campaniei de colectare a ceasurilor. Iar colecția va fi numită ”Ceasul timpului”.
”Venim cu o rugăminte către toți deținătorii de ceasuri vechi și nefuncționale, să le doneze muzeului pentru a avea o colecție mare de ceasuri care vor povesti imaginar despre trecutul vremii numărând ore, minute, secunde”, se arată în apelul plasat pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie și Etnografie din Călărași.
”Fiecare donator va primi o diplomă personalizată din partea muzeului și va fi inclus în albumul donatorului, intrând astfel în istoria muzeului, pe care o creăm împreună”, ne-a comunicat Mariana Iurcu, ghid turistic și custode la Muzeul de Istorie și Etnografie, căreia și îi aparține ideea.
”La începutul acestui an, am găsit un ceas la gunoi și l-am luat acasă. L-am reparat și am fost impresionată că ceasul devenise funcțional. E un ceas interesant, cu un băiețel la mare cum ține în brațe ceasul”, povestește Mariana Iurcu.
Mai apoi, fiind în concediu în Italia, i-a atras atenția un ceas de colecție dintr-un magazin de antichități. L-a cumpărat. A mai văzut un ceas de buzunar pentru dame. L-a cumpărat și pe acela. Ambele le-a cumpărat pentru colecția de la muzeu.
”Și destinul a vrut ca la sfârșitul acestei veri un bătrânel să ne aducă alte modele de ceasuri care nu funcționau, dar erau destul de interesante. Atunci am luat decizia ca să pornesc acesată campanie pe larg și să adun cât mai multe ceasuri” mai povestește Mariana Iurcu.
Acum, zice ea, mulți călărășeni s-au mobilizat și o contactează pentr a-i aduce ceasuri diverse. Dânsa se declară foarte mândră de toți călărășenii care vor să contribuie la scrierea istoriei care va rămâne pentru totdeauna în muzeul din Călărași.
În prezent, Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași deține în colecție zece ceasuri de perete, de buzunar și de masă.
[button icon=”envelope-o” bg_color=”grey”]IMPORTANT: Să respectăm dreptul de autor! Preluarea articolelor de pe site-ul Expresul.md se face doar până la 300 de caractere, indicându-se sursa (www.expresul.md – link activ). [/button]
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *