FOTO. O alee a cărților a fost lansată la Călărași

Luni, 3 septembrie, la Biblioteca Publică Raională ”Grigore Vieru” din Călărași, a fost dat startul Festivalului Național al Cărții și Lecturii, ”LecturaCentral”.

Totodată, în cadrul acestui festival, a fost lansată și Aleea cărților.
”Scuarul bibliotecii, zi de zi, va fi împânzit cu diferite cărți în așa fel ca să fie o provocare și pentru cei mici, și pentru cei mari, care vor trece pe alături, să se oprească și să răsfoiască o carte în aer liber”, a explicat Galina Agafița, directoarea bibliotecii.
În prima zi, călărășenii chiar au fost curioși, s-au oprit și au răsfoit cu interes cărțile prezentate, fiind îndemnați inclusiv de către bibliotecari.
Și copii, și adulți, și părinții împreună cu cei mici s-au oprit să savureze plăcutul moment de a răsfoi și parcurge cu ochii o carte. Mai ales că la umbră erau și măsuțe, și scaune, astfel ca doritorii să se așeze.  ”Am făcut ca șederea celor care se opresc să fie cât mai plăcută. Chiar am avut în prima zi mulți vizitatori pe aleea cărților”, a spus Galina Agafița.
Aleea cărților va dura în toată luna septembrie, atât timp cât vremea de afară va permite acest lucru.
Festivalul Național al Cărții și Lecturii ”LecturaCentral” se va încheia la sfârșitul lunii septembrie, iar Biblioteca ”Grigore Vieru” promite să vină cu activități culturale cât mai diverse: și pentru cei mici, și pentru cei mari, încercând astfel să apropie cartea și lectura de inima cititorului călărășean.
Foto: Facebook




📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *