Dumneavoastră întrebați – ei răspund. E legal să ceri de la părinte să aducă detergent la grădiniță?

Părinții primesc anual liste cu produsele care trebuie să le aducă la grădinițe, printre care detergent, soluție de spălat vesela etc. Cât e de legal acest fapt și dacă se permite ca părinții să aducă în grădinițe orice fel de detergent vor ei?
Eduard Balan, viceprimar:
Este categoric interzis ca părinții să aducă în grădinițe detergent, soluție de spălat vesela etc. Mai mult decât atât, fiecare directoare de grădiniță din municipiul Ungheni a semnat un document, prin care se angajează să nu mai solicite de la părinți nici produse igienice, nici de cancelarie.
Vă place cum arată Piața Independenței din Ungheni?
Vlad Savin, arhitect-șef al municipiului Ungheni:
Piața Independenței nu este un segment aparte, ea face parte din zona centru. Sigur că nu are cum să placă. Noi avem un concept cum ar trebui să arate, dar urmează să consultăm opinia publică, să facem un plan, după care să aplicăm pentru finanțare. Piața trebuie să fie, indiscutabil, funcțională. Nu doar o parte pavată și atât. Noi ne gândim foarte serios la funcționalitate, la locuri de parcare, aspect etc. În proiectul de reamenajare va fi inclusă și regiunea havuzului, și scuarul de lângă troiță. Acest loc este în vizorul nostru și urmează să fie amenajat.
Are cineva grijă la Ungheni de izvoare și fântâni?
Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni:
De izvoare și fântâni ar trebui să aibă grijă oamenii. Așa a fost din moși-strămoși: fântâna a avut un ctitor.  Sigur, au trecut acele timpuri, au apărut apeducte. E altfel. Și, totuși, fântânile care sunt trebuie să fie în atenția oamenilor. Or, e un lucru sfânt să îngrijești un izvor, o fântână. Nu trebuie să aștepte cineva să vină primăria să curățe o fântână, să o amenajeze. Primăria poate să vină doar  cu un suport, să-i ajute, să-i motiveze pe oameni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *