La Călărași, Grigore Vieru și-a găsit locul lângă Mihai Eminescu

Mihai Eminescu nu mai este singur. De acum încolo, el va fi mereu însoțit de Grigore Vieru.

Pe 31 august, la Călărași a fost inaugurat bustul poetului îndrăgit de mic și mare, Grigore Vieru.
”O poveste frumoasă astăzi la Călărași! De ziua Limbii Române, s-a dezvelit bustul poetului Grigore Vieru. Ce putea fi mai înălțător?”, a postat ulterior pe pagina sa de facebook vicepreședinta Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfîrloagă, prezentă la eveniment.
Bustul lui Grigore Vieru și-a găsit locul în fața Bibliotecii publice raionale care îi poartă numele, pe Aleea Clasicilor, lângă bustul lui Mihai Eminescu.
”Este extraordinar de bine”, a exclamat directoarea bibliotecii, Galina Agafița, după care a adăugat: ”Acum ne simțim mai împliniți și mai siguri, fiindcă îl avem pe Grigore Vieru în fața bibliotecii”.
La festivitatea de inaugurare au fost prezenți călărășeni îndrăgostiți de opera lui Grigore Vieru, autoritățile călărășene, dar și cele prahovene, care mereu sar în ajutor, pentru a îmbunătăți aspectul cultural al orașului Călărași atunci când li se cere.
Cei care au dezvelit bustul au fost Sergiu Artene, președintele raionului Călărași, și cu omulogul său din Prahova, Bogdan Toader.
”Dincolo de manifestație, aceasta este o lecție de viață, pe care trebuie să o transmitem copiilor noștri, ca să nu-și uite înaintașii care au cântat și dezvoltat limba pe care o vorbim”, a menționat Sergiu Artene.
La final, bustul celui mai iubit scriitor a fost sfințit de către un sobor de preoți.
Potrivit lui Sergiu Artene, bustul a costat circa 80 mii de lei, banii fiind alocați de Consiliul Raional Călărași. ”Sunt mândru că în acest mandat am reușit să-l aduc pe Grigore Vieru pe Aleea Clasicilor. Sunt sigur că în următorii ani vom avea o alee ce ne va bucura privirile”, a spus dânsul.
De notat că începutul Aleii Clasicilor a fost pus într-o zi de 31 august, cu opt ani în urmă,  când a fost instalat aici bustul lui Mihai Eminescu. Iată că acum și-a găsit locul aici și bustul lui Grigore Vieru.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *