Bicicletele horodiștenilor sunt în siguranță

Cicliștii din Horodiște își pot lăsa bicicletele în siguranță atunci când merg la bibliotecă. Recent, aici a fost instalat un suport de parcare a bicicletelor. Iar utilizatorii pot lăsa cu încredere bicicletele, încuindu-le cu lacăt.  

”Mulţi utilizatori se deplasează spre bibliotecă din diferite colţuri ale satului anume pe biciclete. Anterior, acestea erau lăsate la intrare fără supraveghere, fiind sprijinite de treptele de la intrare sau chiar de pereţii bibliotecii”, povestește șefa bibliotecii, Tatiana Leva. Altele erau lăsate chiar în holul bibliotecii, ceea ce uneori crea mari incomodităţi.
”Utilizatorii noștri se aflau permanent într-o stare de nelinişte şi nesiguranţă, știind că bicicletele lor sunt lăsate fără supraveghere, deaceea se străduiau să plece cât mai repede de la bibliotecă”, a mai adăugat șefa bibliotecii.
Ideea de a instala un suport pentru biciclete a apărut după ce unul dintre utilizatorii bibliotecii nu și-a mai găsit bicicleta acolo unde și-o lăsase. Aceasta fusese furată. Iar în urma mai multor discuţii cu utilizatorii, șefa bibliotecii s-a adresat administraţiei publice locale cu rugămintea de a aloca mijloace financiare pentru construcţia unei parcări pentru biciclete în fața bibliotecii. Problema a fost discutată şi la şedinţa consiliului local unde obţinut aviz pozitiv. Astfel, au fost alocați 4000 de lei, din care s-a construit suportul și parcarea pentru biciclete, dar s-au mai reparat și scările de la intrarea în bibliotecă, care potrivit Tatianei Leva, erau într-o stare deplorabilă . ”Prin această acţiune ne-am propus să fim mai aproape de utilizatorii noştri, poziţionându-ne nu doar ca un simplu prestator de servicii, dar şi ca o instituşie care este gata oricând să pună umărul pentru a costrui ceva nou, ceva frumos, pentru a încuraja mersul pe bicicletă şi pentru a avea o societate mai sănătoasă şi fericită”, a conchis șefa bibliotecii.
La biblioteca publică din Horodiște sunt înregistrați 339 de utilizatori.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *