Gata cu cozile la ”pașapoarte” și Oficiul Stării Civile

Începând cu 14 septembrie, cei peste 100 de mii de locuitori ai raionului Ungheni vor avea acces la servicii publice calitative, prestate conform principiului „ghișeului unic”, anunță, printr-un comunicat de presă, Agenția Servicii Publice.
Asta, pentru că la Ungheni a fost deschis oficial Centrul Multifuncțional. Acesta își are sediul în clădirea fostei Judecătorii.
”Dacă, o perioadă, eram în dilemă dacă am ales bine sau nu, acum putem spune cu certitudine că am ales cea mai bună locație pentru serviciile publice. Centrul Multifuncțional este situat în nemijlocita apropiere de căile de acces și de alte instituții publice” , a declarat președinta raionului, Ludmila Guzun.
Prezent la eveniment, Sergiu Railean, directorul Agenției Servicii Publice, a menționat că în prezent se lucrează asupra unor modificări legislative, astfel ca să fie eliminate un șir de acte, încât cetățenii să prezinte cât mai puține documente. ”Promitem să depunem tot efortul ca angajaților noștri să le fie mai ușor în viața de zi cu zi și ca cetățenii să simtă roadele reformei”, a spus dânsul.
Centrul Multifuncțional Ungheni este situat pe strada Națională 21. Edificiul a fost reparat timp de patru luni. A fost amenajat deja parterul. Urmează ca la etaj să fie amenajată și o sală pentru înregistrarea festivă a căsătoriilor și nou-născuților.
Aici la dispoziția cetățenilor se vor afla 22 de operatori, care vor presta servicii  în domeniul înregistrării și evidenței populației, înregistrării și licențierii unităților de drept, înregistrării și evaluării bunurilor imobile. De asemenea doritorii pot solicita aici și preschimbarea permisului de conducere.
Pentru a evita cozile interminabile de odinioară, când oamenii așteptau ore în șir pentru a-și perfecta buletinul de identitate, adeverința de căsătorie, actele de înregistrare a autovehicolului și multe altele, aceștia vor fi deserviți în baza rândului electronic. Este disponibilă programarea prealabilă prin intermediul pagii web oficiale a Agenției, telefonic sau direct în centru, anunță Agenția Servicii Publice.
Centrul multifuncțional din Ungheni este al 27-lea la număr, deschis în Republica Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *