Oare ne au pe toți de proști?

Cu adevărat, minciuna are picioare scurte. Mai devreme sau mai târziu, adevărul iese la iveală.  Și atunci, de ce trebuie să minți?
Simplu. Pentru că nu ai o altă opțiune, pentru că nu îți ajung argumente, pentru că ești slab, pentru că nu ai încredere în tine sau, dimpotrivă, îi crezi pe toți proști și numai tu unul ești deștept.
Nu știu care dintre aceste calificative i se potrivește mai bine unor fruntași ai Partidului Democrat, dar cert e că, de la o vreme, aceștia duc mare lipsă de idei, că tot calcă, vorba moldoveanului, prin străchini.
Iată cum a explicat, spre exemplu, formațiunea respectivă suspendarea ajutorului macrofinanciar  UE pentru Republica Moldova: cică, Maia Sandu și Andrei Năstase ar fi de vină. Uite că cei doi au plecat la Bruxelles, au spus vrute și nevrute acolo și…
”Problema e că unele grupuri parlamentare, precum e Partidul Popular European, acționează nu atât ghidându-se de interesul Republicii Moldova, ci de bârfele și șușotelile opozanților de dreapta de la Chișinău”, afirmă sus și tare Partidul Democrat.
Oare chiar cei din Partidul Democrat ne au pe toți de proști?
Cum adică, tocmai 343 de europarlamentari din cei 538 care au participat la vot au fost duși de nas de Maia Sandu și Andrei Năstase? Să înțeleg că aceștia sunt atât de limitați, ca să nu le zic proști, că stau cu urechea aplecată la cineva dintr-o țărișoară săracă lipită pământului și coruptă până la imposibil?
Frumos. Și, după asemenea afirmații, ce pretenții ar mai putea avea cei de la guvernare? Să vină mâine europarlamentarii, să le pupe mâna și să le ceară iertare că nu le-au dat banii promiși?
E simplu să arunci cu pietre și tare mă tem că ne vom pomeni, dacă încă nu ne-am pomenit, ca în proverbul cu nebunul care aruncă piatra în râu și alți zece deștepți nu pot s-o scoată.
Dacă ar fi fost o formațiune serioasă, așa cum pretinde că este, Partidul Democrat ar fi venit cu analize bine argumentate, cu soluții cum să îmbunătățească situația și așa mai departe. Dar, vorba ceea, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.
Ce și-a spus acest partid? I-am pus pe toți la punct în Republica Moldova, îi vom pune și pe cei din UE. Doar că un lucru nu au înțeles: pe europarlamentari nu-i poți speria cu dosare de tot felul.
Nu știu cât de mult vor reuși ”democrații” noștri să-i prostească din nou pe moldoveni cu această găselniță. Cert e însă faptul că imaginea Republicii Moldova a fost știrbită rău de tot și pentru mulți ani înainte. Niciun fel de Leancă și alții ca el, care se autoîntitulează mari promotori ai integrării europene, nu vor mai putea s-o spele.
Și, dacă opoziția e atât de puternică, încât poate influența până și majoritatea grupurilor din Parlamentul European, după cum susține Partidul Democrat, mă întreb de ce să n-o aducem la putere în toamnă, când vom avea alegeri parlamentare? Cine știe, poate reușește mult mai multe lucruri bune pentru Republica Moldova și pentru cetățenii ce au mai rămas pe aici.
Iar pe actualii guvernanți să-i lăsăm pe tușă, ca să-și mai răcorească mințile.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *