Se recomandă cartea: ”Te blestem să te îndrăgostești de mine”


Daniela Iorgu, de la biblioteca din Negurenii Vechi recomandă cartea ”Te blestem să te îndrăgostești de mine”: ”Este cartea pe care ne-am propus să o citim noi, un grup de bibliotecare din zona Pîrlița, pentru a discuta asupra ei in luna octombrie.

Dar aș dori să o citească nu doar bibliotecarele, ci cât mai multă lume, pentru că merită să fie citită. Vă spun și de ce”.
Titlul cărții ne sugerează că ar fi vorba de o poveste de dragoste. Dar nu este numai una, ci cuprinde câteva zeci de istorii de dragoste. Fiecare dintre ele ar putea fi subiectul unui alt roman.
Autorul, Nicolae Dabija, dedică această carte, care are și un subtitle – ”Cartea iubirilor imposibile”, îndrăgostiților de toate vârstele, celor care au iubit, care iubesc sau care vor iubi.
În roman se povestește despre o tânără pe nume Oana Nour, care luptă din răsputeri cu sinele ei pentru ca nimeni să nu se îndrăgostească de ea.
Intenționat se poartă arogant, este dură, rece, supără pe cei din jur și se îmbracă înțepător. Soarta, însă, i-a încurcat cărțile și planurile.
Oana a salvat, întâmplător, viața unui pieton. E vorba despre un architect, Vlaicu, care, în scurt  timp, se îndrăgostește de această tânără. Tot întâmplător, a fost blestemat de Oana Nour ca să se îndrăgostească de ea, într-o glumă: „Ce binecuvântare să fii contemporan cu persoana pentru care te-ai născut să o iubești. Ce șansă dumnezeiască – s-o întâlnești, s-o cunoști, să știi că este”.
Apoi  Oana a dispărut din viața acestui tânăr arhitect, după multe zile petrecute împreună. Ea s-a ascuns din motiv de boală, fiind diagnosticată de medici ca fiind cu ambii rinichi uscați.
Vlaicu, îndrăgostit la nebunie, a pornit în căutarea ei.
Într-un final, Vlaicu i-a salvat viața, fiind donatorul ei de rinichi așa cum medicul Stancu i-a salvat anterior viața lui Vlaicu, datorită Oanei.
În loc de post-scriptum:
”Am citit această carte pe îndelete. Vreo două luni. „Ce-i asta?”, mă-ntrebam. Ceva halucinant. Îmi era teamă să nu se termine… Iar după ce am ajuns la „Sfârșit”, mă gândesc mereu la romanul lui Nicolae Dabija. „Te blestem să te îndrăgostești de mine!”. Ce titlu! E ca o magie…”. Aceste cuvinte îi apațin Larisei Ungureanu, ziaristă, publicistă, cronicar teatral şi de film, traducătoare, prezentatoare TV.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *