După Ferdinand I, la Nisporeni s-a stabilit și Alexandru cel Bun

Într-o atmosferă festivă, cu oaspeți de marcă și lume peste lume, la Nisporeni a fost dezvelit, pe 26 mai, bustul lui Alexandru cel Bun.
Reamintim că banii au fost alocați de primărie, iar acest bust este instalat chiar pe strada Alexandru cel Bun, în fața primăriei, și a fost realizat cu ocazia celor 400 de ani d ela prima atestare documentară a localității.
NOTĂ: Alexandru cel Bun a fost domnitorul Moldovei în perioada 1400-1432, cu 200 de ani înainte de apariția primelor înscrisuri despre Nisporeni. Lunga sa domnie – de 32 de ani – a corespuns unei perioade de pace, rezultat al politicii extrem de abile a domnului moldovean, ceea ce i-a adus și titlul de ”cel Bun”.
Într-o postare pe facebook, Mircea Cosma, președintele Societății cultural-istorice ”Mihai Viteazul” din Ploiești, cel ca a contribuit la înălțarea multor busturi și monumente în Republica Moldova, a menționat: ”Iată-l pe Alexandru cel Bun, întemeietorul Cernăuților, stăpânitorul Hotinului, Sorocii, Tighinei, Cetății Albe, Chiliei… Felicitări, Nisporeni. Felicitari, Grigore Robu!”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *