FOTO | Sărbătoare frumoasă în orașul Cornești

Chiar dacă aici funcționează o școală de arte de aproape 40 de ani, abia acum, cu ceva timp în urmă, a fost constuită o formație folclorică, ”Datina”, care să-i reprezinte pe corneșteni la diverse sărbători, festivaluri, concursuri.
Ceea ce au făcut și continuă să facă elevii Școlii de Arte e frumos și de toată lauda. Nu era, însă, suficient. Iată că ”Datina” a completat acest tablou cultural al Corneștiului.
Grație Fundației Comunitare Ungheni, grație implicării plenare a primarului Vera Buga și a unor agenți economici locali, grație unui grup de doamne entuziaste, visul a devenit realitate.
De acum încolo, ansamblul folcloric poate ieși pe orice scenă nu doar cu un repertoriu frumos, ci și în costume populare pe măsură.
”Am reușit să achizționăm 12 costume populare!”, declara, vădit satisfăcută, Vera Buga, la festivitatea de de încheiere a proiectului ”Promovăm cultura pentru a nu pierde neamul”.
Zeci de corneșteni s-au adunat în sala căminului cultural, unde au asistat la un spectacol de zile mari, așa cum numai corneștenii știu să-l facă. Alături de ansamblul ”Datina” s-au aflat membrii ansamblului folcloric de copii dela Școala de Arte, care au prezentat tradițiile și obiceiurile de Duminica Mare. În fața celor prezenți s-a produs și Tudor Bilețchi, corneștean get-beget, fost membru al ansamblului folcloric de copii ”Codrenii”, care, în prezent, face pași siguri în lumea muzicii.
Printre oaspeții de onoare ai evenimentului s-au numărat reprezentanții Fundației Comunitare Ungheni, Svetlana Ciobanu și Valeriu Botnari, dar și președinta raionului, Ludmila Guzun. Cu toții au salutat acest eveniment, au avut de spus doar cuvinte de laudă în adresa celor care au realizat încă un proiect, un proiect de suflet.
Vedeți în continuare o galerie foto de la eveniment.











 

 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *