Toți în blugi, pentru aceeași cauză

Elevii și profesorii de la Liceul ”Mihail Sadoveanu” din Călărași au venit, pe 21 aprilie, îmbrăcați în blugi. Astfel ei au protestat împotriva concepțiilor eronate despre violența sexuală.

”Am făcut-o din solidaritate, pentru a sensibiliza opinia publică şi a promova toleranţa zero faţă de violenţa sexuală”, a explicat Maria Gorincioi, profesoară de educația civică, care a ales și ea să vină îmbrăcată în blugi timp de o săptămână.
Campania ”Ziua blugilor” a durat șapte zile, din 17 până în 25 aprilie. În această perioadă, la liceu s-au desfășurat diverse activități de promovare a toleranței zero față de violența sexuală. Elevii au fost informați despre tot ceea ce presupune ”Ziua blugilor”, toleranță, violență și combaterea ei.
”Eu am și un curs opțional – ”Relația armonioasă în familie”, unde abordez diferite teme, inclusiv cele sexuale. Elevii mai mari au fost informați despre această  campanie și au hotărât să se alăture prin organizarea unui flashmob, dar și a altor activități, menite să promoveze toleranța zero față de violența sexuală”, a spus Maria Gorincioi.
De notat că Ziua blugilor este marcată în lume în ultima zi de miercuri a lunii aprilie și are drept scop susținerea şi solidarizarea cu victimele infracțiunilor privind viaţa sexuală şi promovarea toleranței zero faţă de violența sexuală.
”Prin astfel de activități ne propunem să schimbăm atitudinea populației faţă de victimele infracțiunilor privind viaţa sexuală din una acuzatoare în una  de suport. Totodată, ne-am dorit să încurajăm victimele violenţei sexuale să se adreseze la telefonul de încredere pentru a beneficia de protecţie şi asistenţă”, a mai adăugat, la final, Maria Gorincioi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *