Nemții au revenit. Cu multe daruri și sfaturi

Pompierii voluntari din Germania, reprezentanți ai postului de pompieri din Buhl, însoțiți de primarul orașului Buhl, Hubert Schnurr, și președintele regiunii Rastatt, Jürgen Bäuerl, au revenit la Călărași. De data aceasta, au venit cu multe daruri.
Ei au adus Centrului pentru reintegrare a tinerilor ”Epitrop” din Călărași echipament pentru sport și o masă de ping-pong. Tuturor beneficiarilor Centrului le-au donat ghiozdane și rechizite școlare.
A primit daruri și Azilul pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități din Călărași. Pentru instituția respectivă au fost aduse șase frigidere și un aragaz.
”Nemții vor să își extindă parteneriatul și cu alte instituții din Călărași, nu doar cu posturile de pompieri”, a făcut o remarcă Vasile Zaharia, manager de proiect, cel care a inițiat relațiile de parteneriat.
Pompierii voluntari din Germania nu au uitat nici de colegii lor din satele călărășene, Onișcani și Sipoteni. Pentru ei au adus seturi nou-nouțe de echipamente și utilaje care ar îmbunătăți calitatea serviciilor prestate de către pompierii voluntari.
Totodată, postul de pompieri voluntari din Sipoteni a primit în dar o autospecială.
Oaspeții din Germania au discutat cu reprezentanții autorităților publice din Călărași despre implementarea proiectului ”Îmbunătățirea protecției civile în raionul Călărași prin consolidarea echipelor de pompieri voluntari din comunele Onișcani și Sipoteni”, în cadrul căruia a fost posibilă această vizită.
De asemenea, au fost stabilite noi colaborări cu Azilul pentru persoanele vârstnice și persoanele cu dizabilități, cu Centrul Epitrop din Călărași. ”Ne-au promis că vom avea pe viitor o colaborare frumoasă cu rezultate pozitive. Ne vor ajuta în viitorul apropiat cu cearșafuri pentru paturi, iar în fiecare an vor contribui cu o sumă anumită de bani pentru cheltuielile azilului”, ne-a spus Nelea Tatarciuc, directoarea azilului.
Proiectul ”Îmbunătățirea protecției civile în raionul Călărași prin consolidarea echipelor de pompieri voluntari din comunele Onișcani și Sipoteni”, este implementat de administrația orașului Buhl, în parteneriat cu Consiliul raional Călărași și finanțat de Euro Engagement Global și SKEW. Iar valoarea totală a proiectului este circa 46.700 euro.
De menționat că orașul Buhl din Germania și Consiliul Raional Călărași au încheiat un acord de colaborare cu mai bine de 25 de ani în urmă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *