Mai aproape. Distanța de 250 km nu mai contează

”Am avut deosebita plăcere să descoperim cadre didactice profund implicate în activitatea didactică, dar mai ales oameni deschiși, cooperanți, creativi, iubitori de tot ce e frumos și deosebit de ospitalieri”. Aceste cuvinte frumoase se referă la Liceul ”Mihai Eminescu” din Ungheni și au fost spuse de Valentina Solomon de la Școala Gimnazială ”Constantin Platon” din Bacău, România, dânsa fiind și una dintre coordonatoarele proiectului ”250 km de vise, bucurii și speranțe”.
Pe 19-20 mai, s-a materializat a treia etapă a proiectului respectiv cu o vizită a băcăuanilor la Liceul ”Mihai Eminescu”. Punctul final a fost meciul amical ”Starturi vesele fără frontiere”, organizat în colaborare cu Școala Voluntarilor „Pro Fotbal” (8 voluntari ai Federației Moldovenești de Fotbal, care sunt și învățătoare în liceu).
Anterior, au fost  organizate și alte activități, la fel de interesante. ”Le-am propus prietenilor  noștri un program intens de activități: am reprodus „Casa mare a bunicilor”; am desfășurat activitatea extracurriculară cu genericul ”De la lume adunate și-napoi la lume date”, punând accent pe portul popular, poezii, cântece și dansuri populare, teatralizări. Am organizat master-class-uri cu subiectele: ”Pizza ca la Ungheni” și ”Buchețelul prieteniei” și, desigur, o excursie prin orașul Ungheni”, a relatat Roza Ilica, coordonatoarea de proiect din partea Liceului ”Mihai Eminescu”.
”Suntem niște privilegiați că vă suntem parteneri în acest proiect și cu mult drag ne gândim deja la viitoarele activități ce le vom desfășura împreună. Dacă noi semănăm lumină în jurul nostru, lumină va fi. Mulțumim domnilor directori: Sorin Boston și Petru Langa, care ne-au susținut în desfășurarea acestui frumos proiect”, a subliniat Valentina Solomon.
Impresii la final de proiect
Elena Covalciuc, Liceul ”Mihai Eminescu”:
Anul școlar 2017- 2018 se încheie pentru ambele școli cu multe lucruri deosebite, printre care și această colaborare minunată.
Lucia-Maria Grecu, Școala Gimnazială ”Constantin Platon” Bacău:
Lumea mea s-a îmbogățit. Am găsit la Ungheni oameni adevărați. Mulțumesc că pot să spun asta. Mulțumesc că faceti parte din viața, din lumea mea. Vă îmbrățișez!
Viorica Panco, Liceul ”Mihai Eminescu”:
Câtă dragoste, dăruire și sensibilitate poate îmbrățișa o simplă idee de parteneriat între copii și pedagogi de pe ambele părți ale Prutului. Totul se trăiește cu o maximă intensitate: bucuria, ospitalitatea, surprinderea. Dragi prieteni din Bacău, sunteți una din realizările și succesele noastre!
Vasile Lupu, bunel:
Acești copii minunați vor apropia malurile Prutului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *