”Prisaca unui roi stelar” în Casa de cultură ”Ion Ungureanu”

Actori, interpreţi, poeţi, iubitori de frumos și-au îndrerptat pașii, în zi de sâmbătă, pe 21 aprilie, la Casa de cultură „Ion Ungureanu” din Călăraşi. Ocazia a fost specială: Efim Chicu din Meleșeni, om de o vastă cultură, autor de versuri deosebit de frumoase, urma să-și lanseze volumul de poezii ”Prisaca unui roi stelar”.

Perioada nu a fost aleasă întâmplător. Efim Chicu și-a sărbătorit, în aceste zile, și aniversarea de 60 de ani.
Ideea de a organiza un astfel de eveniment a venit chiar de la preşedintele raionului Călărași, Sergiu Artene, care este, așa cum a recunoscut domnia sa, un împătimit al creaţiei lui Efim Chicu.
În discursul său, dânsul a vorbit despre onoarea călărăşenilor de a avea un asemenea talent printre ei, despre verticalitatea de care dă dovadă acest român adevărat, despre unicitatea creaţiei sale. Totodată, Sergiu Artene a și recitat din versurile autorului.
Tonul artistic al evenimentului a fost dat de un trio de excepţie, format din cunoscuţii interpreţi, prieteni buni ai poetului: Vali Boghean, Viorel Burlacu şi Vasile Lupu-Cetireanu.
Cei trei s-au întrecut, aşa cum ştiu ei cel mai bine,  în acorduri de chitară, au cântat pe versurile lui Efim Chicu şi au depănat amintirile ce-i leagă.
Publicul a fost copleşit de profunzimea versurilor aşternute pe note muzicale şi au aplaudat în unison prestaţia oaspeţilor. La fel de emoționat a fost și Efim Chicu, care a găsit imediat și un nume formației create ad-hoc: „Triplul V”, toți trei purtând prenume ce încep cu litera V.
Dânsul a ținut să menţioneze că Vali Boghean a fost „naşul de botez” al cărţii sale. Anume el s-a oferit s-o susțină financiar.
Prezenți la eveniment au mai fost interpretul Ricky Ardezeanu și actorul Mircea Zgherea, dar și Ion Sîli din Vălcineţ, interpret de muzică popular. De la Vălcineț a venit și ansamblul folcloric „Dacii”, alături de primarul Alexandru Curmei, coleg de clasă cu Efim Chicu. Au venit cu drag să-i cânte „La mulţi ani!” celui care s-a născut şi a crescut în satul lor şi care-i face mândri pentru tot ceea ce realizează.
Şi primarul Valeriu Zubcu de la Meleşeni nu s-a lăsat mai prejos. El a adus cu sine formația „Haiducii”, din care face parte şi Efim Chicu. Și el i-a adus un omagiu prin cântec celui care de mai bine de 30 de ani a fost „adoptat” de meleşeneni şi creează lucruri măreţe acolo.
Emoţia a fost cuvântul-cheie pentru acea seară.
Iar profesorul de limbă română, scriitorul  Efim Chicu, cel care şi-a lansat cea de-a şasea carte, a rămas la fel de modest precum îl ştie toată lumea. A împărțit autografe cu zecile şi s-a lăsat copleşit de atmosfera de poveste care a domnit.
”A fost o seară peste așteptările mele, au predominat doar emoții positive. Îmi pare bine că s-a implicat atâta lume în organizarea acestei seri frumoase”, a declarat Efim Chicu.
Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *