Poftiți de veniți. A doua ediție a Festivalului DeVin&DeGust va avea loc pe Aleea Castanilor din Ungheni

Festivalul deliciilor oeno-gastronomice din regiunile cu Indicație Geografică Protejată (IGP) ale Moldovei revine!
Cea de-a doua ediție promite un chef de zile mari, care va avea loc în inima Moldovei – orașul Ungheni.
În data de 6 mai, ia-ți familia și prietenii și adu-i pe Aleea Castanilor din Ungheni, unde, împreună, veți putea degusta licorile lui Bachus asociate cu bucatele tradiționale moldovenești.
Evenimentul va întruni 25 de participanți din toate cele 4 regiuni vitivinicole cu IGP ale Moldovei:
– Regiunea IGP „Codru” – Castel MIMI, Chateau Vartely, Doina Vin, Agrici, Wine  International Project (Garling), Migdal – P, Mileștii Mici, Ever Vin, Maurt.
– Regiunea IGP „Ștefan Vodă” – Vinăria Purcari, Timbrus, Rădăcini.
– Regiunea IGP „Valul lui Traian” – Bostavan, Mold-Nord, Vinăria din Vale, Fautor, DK Intertrade
– Regiunea IGP „Divin” – Bardar, Barza Albă.
Micii producători: Dealul Morii (Fragolino), Mihai Sava, Equinox, Iurco Nicolae, Gogu Winery, Vinăria Nobilă.
Experiența „DeVin&DeGust” oferă posibilitatea unică de a descoperi potențialul vitivinicol, gastronomic, turistic și cultural caracteristice zonelor IGP.
Vizitatorii evenimentului vor putea achiziționa câte un pahar pentru degustări și harta amplasării zonelor, cu ajutorul căreia, într-o singură zi, vor putea „călători” imaginar și gustativ în fiecare regiune IGP. Aici vor învăța despre consumul responsabil al vinului și asocierea acestuia cu gastronomia locală, vor participa la degustări de vin și bucate tradiționale din regiunile IGP, vor asista la teatrul gastronomic și masterclass-urile bucătarilor și somelierilor renumiți și se vor bucura de un spectacol cultural deosebit, oferit de artiștii din regiuni: Colectivul etno-folcloric ”Plăieșii”, Pasha Parfeni, Geta Burlacu și Petru Hăruță, Formația ”Etno Republic” și Dj Marcus Lawyer.
În afară de cele 4 zone dedicate regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, evenimentul va mai cuprinde: Școala Vinului, Zona de divertisment, Zona de odihnă și Zona pentru copii – decorate în stil rustic și dotate cu toate elementele necesare pentru relaxarea și distrarea amatorilor de delicii oeno-gastronomice.
Evenimentul este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului în parteneriat cu Primăria orașului Ungheni, în cadrul Festivalului Castanilor. Partenerii strategici ai industriei vitivinicole și a turismului: USAID și Ambasada Suediei în Republica Moldova prin Proiectul de Competitivitate din Moldova.
Festivalul „DeVin & DeGust” celebrează Vinul Moldovei asortat cu bucate tradiționale și cultura specifică fiecărei regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din țara noastră. Evenimentul este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, UVV IGP „Codru”, „Ștefan Vodă”, „Valul lui Traian” și Asociația Producătorilor de Brandy și Divin, cu scopul de a pune în valoare potențialul oeno-gastronomic al regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, sporind notorietatea brandului de țară Vinul Moldovei și a vinurilor de calitate cu IGP.
Intrarea la eveniment este liberă!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *