la Bahu, bunicuțele au concurat pentru titlul de Miss

Și bunicuțele pot fi miss. Acest lucru l-au dovedit bunicuțele din satul Bahu, în cadrul concursului ”Miss bunicuța”, organizat la sfârșit de martie.

Iar ideea i-a venit Alionei Gancearuc, șefa casei de cultură din Bahu, fiind susținută și de către Mihail Baicu, primar de Săseni, în compnența căruia intră și satul Bahu.
Șase bunicuțe, toate membre ale ansamblului folcloric ”Țărăncuțele” din aceeași localitate, au fost supuse la opt probe diferite. Fiecare bunicuță în parte, a trebuit să prezinte, să interpreteze un cântec de leagăn, să dea cel mai bun sfat, să prezinte o probă artistică, să dezvăluie secretele culinare, să demonstreze că sunt cele mai bune bunicuțe-meșterițe, să prezinte o proba surpriză și, desigur, proba de inteligență. ”Participantele au creat o atmosferă armonioasă pentru toți spectatorii cu prestația lor în scenă, care au cântat și încântat publicul cu numere artistice din repertoriul ansamblului”, ne-a spus ulterior, Aliona Gancearuc.
Copiii de la cercul dramatic au prezentat și ei câteva scenete ce au dezmorțit atmosfera, iar interpretul și autorul Vladimir Aga, a fost cel care a selectat din repertoriul său un buchet de melodii pentru femeile de toate vârstele, începând de la copilă, până la bunică. ”A fost o premieră spectaculoasă, plină de emoții pozitive și rezultate frumoase”, a mai adăugat și primarul, Mihail Baicu.
De menționat că toate cele șase bunicuțe, participante la ”Miss bunicuța”, au fost în viața lor și pedagogi, și vânzătoare, dar și simple muncitoare.
Astfel, juriului i-a fost greu să aprecieze bunicuțele, toate fiind dintre cele mai talentate, gospodine și inteligente. Dar cum fiecare concurs are și un câștigător, cea care s-a ales cu titlul de ”Miss bunicuța” a fost Raisa Bolea, care timp de 44 de ani a fost învățătoare de clasele primare. Acum este pensionară și scrie poezii despre viața pe care a trăit-o și retrăit-o timp de șapte decenii.
La final, toate bunicuțele participante cât și cele prezente în calitate de spectatori, au primit cadouri oferite de către administrația publică locală.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *