Timp de doi ani a folosit un permis de conducere fals

Un cetățean moldovean folosea în Uniunea Europeană un permis de conducere falsificat. L-a folosit timp de doi ani însă fapta sa a fost descoperită de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni, abia acum, în timpul controlului documentelor de călătorie.
În seara zilei de 14 martie, un pasager al rutei regulate Chișinău-Paris a fost supus unui control amănunțit, măsură întreprinsă pe baza unei analize de risc. În rezultatul verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit printre documentele deținute de călător un permis de conducere, eliberat de autoritățile moldovenești pentru categoriile A, B, C,D, cu semne vădite de falsificare. A fost supus cercetării un bărbat de 57 de ani, fiind legitimat ca cetățean al R.Moldova.
În cadrul audierii, acesta a declarat că și-a perfectat documentul în anul 2016, prin intermediul unei rude care activa în acea perioadă la Secția de pașapoarte din or. Chișinău. Ulterior, moldoveanul s-a aflat în Franța, unde a și folosit documentul vizat.
Permisul a fost ridicat și transmis spre expertiză, pentru confirmarea falsului depistat. Cercetările pe cazul dat sunt continuate de polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST, în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun. Persoanei documentate i-a fost permisă trecerea frontierei de stat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *