Ziarul local și efectul bulgărelui de zăpadă

Satul Păulești are o nouă sursă de informare. De acum încolo, sătenii vor primi, în fiecare lună, un ziar al lor, al satului – ”Păulești”. Prima ediție a publicației a venit în casele oamenilor chiar de sărbători.

Ideea de a lansa un ziar local îi aparține primarului de Păulești, Ion Prunici.  ”Chiar din start, imediat ce am fost ales primar, mi-am dorit un ziar local”, a recunoscut dânsul.
”Am văzut ca lumea din sat, eu fiind din oraș, discută foarte mult între ei, despre toți și despre toate. Dar, uneori, lipsindu-le informația corectă, își formează viziuni greșite asupra unor fapte. Se observă, de fapt, efectul bulgărelui de zăpadă”, a explicat primarul.
Potrivit dânsului, această publicație va avea menirea să informeze corect oamenii despre tot ce se întâmplă în localitate, căci informațiile vor veni chiar din prima sursă.
La primul număr al ziarului primarul a muncit de unul singur. El a scris textele, el le-a redactat, el le-a aranjat în pagină, el a distribuit ziarul localnicilor.
Asupra următoarei ediții intenționează să lucreze împreună cu toate serviciile și instituțiile publice din localitate.
Dacă primul număr al publicației a fost oferit în dar sătenilor, începând cu ediția următoare, cel mai probabil, oamenii vor trebui să se aboneze. Se planifică editarea acestuia pe la mijlocul lunii februarie.
”Am vrut ca păuleștenii să ia cunoștință, mai întâi, de noua publicație, ca mai apoi să decidă dacă vor sau nu să se aboneze”, a făcut o remarcă primarul.
Deocamdată, nu se cunoaște care va fi costul abonamentului. Urmează să fie stabilit în scurt timp.
Ziarul ”Păulești” are opt pagini în format A3. Primul număr a fost editat în 300 de exemplare, pentru care primăria a cheltuit 1700 de lei.
Potrivit primarului, dacă publicația va avea succes, atunci va fi oferit și spațiu pentru publicitate. Desigur, contra cost.
În plus, fiecare serviciu și instituție publică din localitate își va avea spațiul său, unde va vorbi despre realizări și proiecte. Nu vor lipsi informațiile la rubric: ”Divertisment”, fie că e vorba de rețete, horoscop sau frumusețe.
Și mai spune primarul că ziarul ”Păulești” a fost apreciat de păuleșteni și că ei așteaptă cu nerăbdare următoarea ediție.  În curând, va fi lansată și o pagină web.
A confirmat acest lucru și Maria Ciorchin, șefa bibliotecii din sat. ”Este binevenită această publicație, din care vom afla despre munca ce o depun sătenii pentru a avea un sat cât mai prosper. Ne dorim ca ziarul ”Paulești” sa aibă durabilitate”, a spus dânsa.
Anterior, un ziar similar a apărut la Bravicea Călărașilor. La finele anului trecut, primăria de aici s-a ales cu premiul întâi pentru editarea ziarului comunitar ”Curierul de Bravicea”, oferit de IDIS ”Viitorul” în cadrul Galei tradiționale de premiere a bunelor practici.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *