Tot mai multe persoane singure în Călărași. Au nevoie de azil

Azilul pentru persoane în vârstă și persoane cu dizabilități din Călărași are toate șansele să-și mărească suprafața și, implicit, numărul de beneficiari.
În acest sens, Nelea Tatarciuc, directoarea azilului, a depus un demers către Consiliul raional Călărași, acesta fiind acceptat.
Motivul necesității extinderii, spune dânsa, a fost bine argumentat. ”În ultima perioadă, avem tot mai multe solicitări de a plasa aici persoane ce au rămas singure”, face o remarcă directoarea.
S-au găsit și doritori de a contribui financiar la amenajarea unui spașiu suplimentar pentru acest azil.
Niște călărășeni, stabiliți cu traiul peste hotare, au dorit să-și plaseze părinții în azil, considerând că aici vor avea parte de condiții și îngrijire mult mai bune. Dar, din lipsă de spațiu, nu a fost posibil acest lucru.
”Le-am explicat că nu avem locuri libere, iar ei au venit, ulterior, cu inițiativa de a contribui financiar la extinderea spațiului. Ne-au rugat să le păstrăm anonimatul”, a povestit Nelea Tatarciuc.
Potrivit dânsei, pentru reparația spațiului acordat este nevoie de circa un million de lei. ”Sunt sigură că, în curând, vom găsi toată suma necesară”, a spus ea.
În prezent, Azilul găzduiește 30 de persoane, deși capacitatea acestuia este de 25. După ce vor fi reparate noile spații, oferite în gestiune instituției respective, va fi posibilă plasarea aici încă a 30 de persoane.
Apropo, recent, la Azilul persoanelor vârstnice și persoanelor cu dizabilități din Călărași a fost deschisă și o capelă.
”Oamenii, când ajung la o vârstă înaintată, își doresc să aibă un loc unde să se roage. Beneficiarilor noștri le este imposibil să meargă la o biserică. De aceea am amenajat la noi o încăpere, cu de toate cele necesare, pentru că bătrânii să meargă acolo, să se roage sau să se întrețină cu un preot, dacă au nevoie”, a explicat Nelea Tatarciuc.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *