FOTO | Startul a fost dat la Chirileni. Pregătite pentru a acționa în caz de dezastre

Au învățat cum să acorde primul ajutor medical în caz de situații de urgență, cum să facă un pansament, cum să oprească o hemoragie, cum să acționeze dacă cineva a leșinat, are o fractură și câte altele care trebuie să le cunoască, de fapt, orice cetățean.

”În caz de un incendiu, de un cutremur sau un accident, nu totdeauna medicul este în preajmă. Și atunci, pentru a salva vieți, e bine ca oamenii să știe cum să acorde primul ajutor medical”, a subliniat Elena Gavrișov, președinta filialei Ungheni a Crucii Roșii.
Pe 25 ianuarie, dânsa, susținută de doctorul Gheorghe Dîrzu din Chirileni, a desfășurat un training la acest subiect, învățându-le, la modul practic, pe cele mai active locuitoare de aici, cum să acționeze în caz de urgență.
”Este o activitate mai mult decât binevenită”, a declarat, la final, Anastasia Cojocaru, secretara consiliului local Chirileni, exprimându-și, totodată, dorința ca astfel de seminare și traininguri să aibă loc mai des, căci oamenii, mai ales de la sate, au nevoie de ele.
De notat că trainunguri similare vor avea loc, în lunile ce urmează, și în alte patru localități din raionul Ungheni: Buciumeni, Boghenii Noi, Todirești și orașul Cornești. Startul a fost dat la Chirileni.
”Toate aceste activități au loc în cadrul Proiectului ”Reacția și pregătirea populației către dezastre”, implementat de Crucea Roșie din Moldova cu suportul Crucii Roșii din Norvegia”, a specificat Elena Gavrișov.
Trainingurile vor continua până în primăvară. La final, va fi organizat un concurs între cele cinci echipe, pregătite pentru a acționa în caz de dezastre.




📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *