Stăm în cutiuțe. Nefericiți, dar vajnici

Succesul, orice succes ca atare, este legat de oamenii din jur. În majoritatea cazurilor.
Dacă lucrezi într-un grup dezbinat, în care certurile și neînțelegerile sunt frecvente, orgoliile și antipatiile, atitudinile de izolare sau indiferența sunt predominante, în care fiecare încearcă pe cont propriu să-și rezolve problemele, atunci nimic nu are sens.
Tratați-vă colegii  asa cum ati vrea să fiți voi tratați: ca pe oameni capabili, cu calități frumoase, cu trebuințe, aspirații și scopuri la fel de legitime ca ale tuturor.
Și nu uitați de regula cea mai importantă: dacă nu te ajunge capul, nu poți să ajuți, mai bine nu încurca.
Vă propun un alineat din cartea lui Osho „Trăiește în felul tău: Ce înseamnă cu adevărat să fii rebel?”, care sper să va facă să înțelegeți că nimic nu e așa cum pare.
,, Un om foarte trist, sumbru s-a dus la un doctor din Londra. Așezându-se pe un scaun din sala de așteptare și ignorându-i posac pe ceilalți pacienți, și-a așteptat rândul.
În cele din urmă, doctorul i-a făcut semn să vină în cabinetul lui, unde, după o examinare atentă, omul a părut mai sobru, trist și nefericit ca niciodată. „Nu ai nici o problemă de sănătate, i-a explicat doctorul, nu ești decât deprimat. Tot ce-ți trebuie e să uiți puțin de muncă și de griji. Ieși în oraș și du-te la un film cu Charlie Chaplin și descrețește-ți fruntea!”.
O mare tristețe s-a așternut pe fața acelui om mărunt de statură. „Păi eu sunt Charlie Chaplin!”, a zis.
E o lume foarte ciudată! Nu cunoști viețile reale ale celorlați; tot ce cunoști e masca lor. Îi vezi la biserică, îi vezi în cluburi, în hoteluri, în discoteci și ți se pare că toată lumea se bucură, toată lumea duce o viață de vis, mai puțin tu, bineînțeles, fiindcă știi cât de nefericit ești în sinea ta.
Și la fel stau lucrurile în cazul celorlați! Cu toții poartă măști, îi amăgesc pe ceilalți, dar cum să te poți amăgi pe tine însuți? Știi că masca nu e fața ta autentică”.
Nu m-am gândit niciodată că îmi va părea rău când mă voi face mare. Că îmi va fi dor de copilărie. Timpul trece rapid. Cred că ați observat că secolul vitezei nu a mai fost atât de rapid ca astăzi.
Știți cum ne trăim viața? Dintr-o cutie în alta. Din apartament în mașină, din mașină în birou, din birou pe calculator. Și din calculator în frigider.
Toate astea, în timp ce facem poze cu telefonul în mână. Și le postăm pe internet.
Trăim cu impresia că suntem în mijlocul civilizației. Dar de când nu ne-am mai întâlnit cu trei sferturi din prieteni?
,,Un om găseşte un şarpe pe moarte arzând întru-un foc. Decide să îl scoată de acolo, dar, când o face, şarpele îl muşcă. Din cauza durerii, omul îl scapă, iar şarpele cade înapoi în foc.
Bărbatul încearcă din nou să-l scoată şi este încă o dată muşcat.
Între timp, un alt bărbat care trecea prin zonă se apropie şi îi spune: ,,Scuză-mă, dar eşti încăpăţânat! Nu inţelegi că, de fiecare dată când încerci să-l scoţi din foc, te va muşca?”.
Celălalt îi răspunde: ,,Natura şarpelui e să muşte, iar a mea e să ajut. Lucrurile acestea nu se vor schimba niciodată”.
Astfel, cu ajutorul unei sârme, bărbatul scoate şarpele din foc, salvându-i viaţa.
Nu iţi schimba niciodată natura, chiar dacă cineva iţi face rău, nu-ţi pierde esenţa. Ia-ţi doar măsuri de siguranţă.
Unii persecută fericirea, alţii cred în ea. Fă-ţi griji mai puţin despre reputaţia ta şi mai mult despre conştiinţă. Deoarece conştiinţa reprezintă ceea ce eşti tu, iar reputaţia – ceea ce spun alţii despre tine. Indiferent de ce spun oamenii despre tine, nu e problema ta, e problema lor”.
Așa că, dragii mei, făceți-vă toată treaba, ca să nu stați peste program. Timpul, nu banii, este cel mai mare lux al zilelor noastre. Și familia. Nu așteptați să fiți cocoșați de stat la birou și de butonat la telefon ca să trageți concluziile astea. Apa trece, iar pietrele rămân. Chiar și cea mai tulbure apă.
Morala: Dacă te gîndești la un dezastru, îl vei avea. Apleacă-ți mintea către moarte și vei grăbi plecarea ta din această lume. Soarele nu strălucește doar pentru câțiva copaci și câteva flori, ci spre bucuria întregii lumi. Oriunde te îndrepți, indiferent de vreme, adu cu tine întotdeauna strălucirea propriului tău soare.”
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Intr-o iarna geroasa o vrabiuta a cazut la pamint inghetata. Pe alaturi a trecut o vaca si vazind vrabiuta a baligat pe dinsa. Incalzinduse de la baliga vrabiuta a inceput sa ciripeasca. Vulpea auzind ciripitul a scos-o si a mincat-o. MORALA …. nu toti acei care te vira in rahat iti vor raul,,,, si nu toti acei care te scot din rahat iti vor binele….. MORALA MORALEI…. daca ai nimerit in rahat si tii cald ….. taci si nu ciripi.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *