Sadova, satul de baștină a lui Igor Dodon, este prima localitate care a semnat o declaraţie pentru menţinerea statalităţii Republicii Moldova

Imagine - simbol
Imagine – simbol

Consiliul local al satului Sadova, Călărași, satul de baștină a preşedintelui RM, Igor Dodon, este primul care a semnat o declaraţie pentru menţinerea statalităţii Republicii Moldova.

Acesta a fost urmat de consiliul local  Hârjauca, sat populat de ucraineni, primarul Manuil Vasile fiind membru PSRM, dar și primăria Agonomovca, localitatea de baștină a deputatului socialist care deține  pașaport românesc, Ghenadii Mitriuc.
Asta după ce 12 localităţi din ţară au votat declaraţii simbolice de Unire cu România, pentru a marca Centenarul Unirii.
Inițial, Vladimir Susarenco, primarul independent de Sadova, declara că își dorește să se alăture celorlalte localități care au semnat declarația de Unire cu România. Dânsul a mai spus pentru presa națională că va semna declarația de Unire dacă acest lucru și-l doresc și localnicii, motiv pentru care urmează să îi consulte. Potrivit primarului, declarația ar putea fi adoptată până la 27 martie 2018, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Dânsul însă, nu a semnat declaraţia pentru menţinerea statalităţii RM. Au semnat doar consilierii locali.
În același timp, şeful statului Igor Dodon, s-a arătat mândru de faptul că prima localitate din R. Moldova în care majoritatea consilierilor (8 din 13) au semnat declaraţia de sprijin a statalităţii moldoveneşti este Sadova, satul său natal. ”Cei care au vrut să testeze cît de patrioți și stataliști pot fi moldovenii, acum pot vedea rezultatele. În mai putin de 24 de ore, majoritatea consilierilor din peste 50 de primării au semnat declarații pro-statalitate și anti-unire. În fiecare zi, numărul acestora va tot crește și crește, sute de localitati vor semna declaratii in sustinerea statlitatii Republicii Moldova.
Moldova are demnitate, Moldova are viitor! Ideologii unioniști au obținut exact inversul la ce și-au propus. În loc de Unire, vor primi Patriotism pentru Moldova.”, a scris pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon.

Iar deputata PLDM, Maria Ciobanu a ţinut să se adreseze consilierilor locali din Sadova menţionând că preşedintele Igor Dodon ar fi un incident nefericit, o calamitate umană, care va trece, aşa cum trec toate pe lume, însă demnitatea de neam nu depinde de circumstanţe istorice, de culoarea politică, de stomac sau ficat.
”Mă gândesc la consilierii locali din Sadova, raionul Călăraşi, la gospodarii satului, la profesori… Dragii mei, ce le veţi spune dumneavoastră copiilor şi nepoţilor despre scârboasa fiţuică pe care aţi semnat-o? Ea, DEMNITATEA DE NEAM, este cartea de vizită a fiecăruia dintre noi. Aţi pierdut-o sau, mai exact, nici nu aţi avut-o. Vai de capul vostru!”.
Vedeți mai jos Lista localităților care au semnat DECIZII ale reprezentanților autorității publice locale ”Cu privire la aprobarea Declarației de condamnare a acțiunilor antistatale ale unor autorități publice locale”

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *