A pornit în căutarea unui frate. Și l-a găsit!

Imagine simbol

                   Imagine simbol

În scurt timp, primarul de Bahmut, Igor Godea, se va întâlni cu primarul de peretu, județul Teleorman, Ionel Olteanu. Au despre ce să discute, mai ales că-și doresc, și unul, și altul, să pună la punct anumite proiecte comune.
Unde mai pui că, de la înfrățirea celor două localități, au trecut deja nouă luni.
La începutul anului trecut, primarul satului Bahmut a pornit în căutarea unui frate. A trecut Prutul și l-a găsit. Tocmai la circa 550 de kilometri distanță!
”Eu singur am pornit în căutarea unei localități din România, cu care să ne înfrățim. Am fost în mai multe sate și comune, am discutat cu mai mulți primari, dar autoritățile din Peretu au fost cele mai deschise spre o colaborare cu noi”, a povestit dânsul pentru ”Expresul”.
Fără a pierde timpul, dânsul a întocmit scrisoarea de intenție, după care, în mod oficial s-a purces la semnarea acordului de înfrățire. Evenimentul s-a produs pe 15 mai.
”Ne dorim să implementăm împreună cât mai multe proiecte benefice pentru localitățile noastre”, a subliniat Igor Godea.
Chiar dacă a trecut ceva timp de atunci, impresiile după vizita sa la Peretu sunt aceleași.
”Mi-a plăcut foarte mult procesul de instruire a copiilor acolo. De aceea am adus acasă niște idei de îmbunătățire a procesului de educație. Sper să fie implementat cu succes și în grădinița din Bahmut”, a spus dânsul.  Își dorește nespus de mult că pedagogii din Bahmut să meargă pentru un schimb de experineță acolo.
Primarul de Bahmut a sesizat și o asemănare între cele două localități: ambele sunt aproape de traseul național, ceea ce le permite o dezvoltare rapidă, chiar dacă Peretu are o populație de peste 6000 de locuitori, iar Bahmut – de doar 1600.
Există și deosebiri. ”Oamenii de acolo sunt mai veseli, pentru că au o viață mai bună, pe când ai noștri sunt preocupați de griji în permanență”, a făcut o remarcă Igor Godea, după care a accentuat: ”Sper că și la noi vor avea loc schimbări în bine”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *