În premieră. Cu dragoste de patrie și mamă

”Mamă, tu ești patria mea”. Astfel se întitulează concursul de poezie, lansat de Primăria orașului Călărași cu ocazia Zilei internaționale a femeii.
Potrivit Auricăi Amariei, specialist tineret și sport în cadrul instituției respective,  acest concurs se află la prima ediție și este destinat tinerilor.
”Prin acest concurs dorim să contiribuim la dezvoltarea valorilor morale și intelectuale în rândul elevilor, la educarea lor patriotică și estetică,  precum și la cultivarea valorilor spirituale, a sentimentelor de dragoste și respect față de patrie, față de mamă”, a specificat dânsa.
La concurs poate să participe orice elev din orice instituție de învățământ din orașul Călărași. Fiecare participant poate să prezinte maximum patru poezii scrise de el însuși.
Premierea se va face pe categorii de vârstă, începând cu elevii din etapa primară, apoi gimnazială și terminând cu cea liceală.
Au fost instituite două secțiuni ale concursului: ”Recital de poezie” și ”Compoziție literară” . Festivitatea de premiere a laureaților se va desfășura la 16 martie. Învingătorii vor primi câte o diplomă și un premiu bănesc, în valoare de 250, 150 sau 100 lei, în dependență de locul câștigat.
Aurica Amariei a menționat că din juriu vor face parte reprezentanți ai Direcției Învățământ, Tineret și Sport Călărași, profesori de la instituții de învățământ din oraș, precum și Efim Chicu din Meleșeni, cunoscut autor de versuri. Membrii de onoare ai juriului vor fi scriitorii Iulian Filip și Aurelian Silvestru.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *