O nouă expoziție cu un nou autor și profesor

Expoziția lui Constantin Danu
Expoziția lui Constantin Danu

La Nispornei continuă campania de promovare a artelor plastice și a profesorilor care îi învață pe tinerii nisporeneni pictura, artele frumoase.
În acest sens, Școala de Arte Plastice din localitate, în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Etrnografie, și-a propus să realizeze un proiect inedit. Astfel, fiecare profesor de aici își va vernisa propria expoziție de lucrări personale.
La ora actuală, Muzeul de Istorie și Etnografie din Nisporeni găzduiește expoziția de pictură a profesorului Constantin Danu.
”Este deja al treilea profesor care își expune lucrările aici”, a precizat Mihai Bortă, directorul Școlii de Arte Plastice. Referindu-se la proiectul propriu-zis, dânsul a menționat că este ”un proiect foarte serios, prin care ne-am propus să promovăm frumosul, să familiarizăm publicul cu artele plastice”.
Expoziția lui Constantin Danu conține zece lucrări ale domniei sale, pictate în acuarelă și grafică. Chiar dacă pictează de mai bine de 20 de ani, dânsul se află acum la prima sa expoziție personală.
”Artele plastice rămân mai în umbră, fiind adesea ignorate de o parte din populație. De aceea vrem să arătăm lumii cu ce ne ocupăm și ce presupune acest domeniu”, a făcut o remarcă Constantin Danu, după care a recunoscut că pentru el arta plastică este totul, este modul de a se exprima, reprezintă modul de a se descătușa. ”Eu văd lumea prin arta plastică”, a adăugat.
Expoziția lui Constantin Danu va dura până la finele lunii martie, astfel că vor avea posibilitatea s-o vadă toți doritorii. Merită să fie văzută, căci, așa cum s-a exprimat directorul Mihai Bortă, ”marea majoritate a lucrărilor expuse dau dovadă de maturitate plastică”.
Reamintim că prima expoziție de acest gen a fost a profesorului de la filiala Ciutești a Școlii de Arte din Nisporeni, Grigore Stamati. A urmat apoi Mihai Bortă, fondatorul acestei școli și directorul ei de mai bine de 40 de ani.
În total, la Școala de Arte Plastice din Nisporeni activează cinci profesori.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *