În doi ani și jumătate, noi drumuri reparate ca la carte

Imagine-simbol
Imagine-simbol

Imagine-simbol
Imagine-simbol

Mai bine de jumătate din drumurile locale ce vor intra în reparație în vara anului 2018, grație împrumutului acordat de Banca Mondială, sunt din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași.
Mai exact, din cele 78,92 kilometri preconizate pentru a fi reparate, 51,26 kilometri vor fi din cele trei raioane.
Cel puțin, așa rezultă din oferta Administrației de Stat a Drumurilor, care a lansat o nouă licitație în cadrul Proiectului de îmbunătățire a drumurilor locale, finanțat în baza Acordului de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca Mondială.
Per total, urmează să intre în reparație opt tronsoane de drumuri, dintre care patru – din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași:
Pîrlița, raionul Ungheni – Nisporeni: 33,5 km;
Păruceni – Seliște – Vînători (raionul Nisporeni): 4,2 km;
Drumul din satul Seliște, raionul Nisporeni: 3,6 km;
Drumul din satul Onișcani, raionul Călărași: 9,96 km.
Aceste drumuri vor trebui să fie reabilitate într-o perioadă de 30 de luni. Lucrările vor cuprinde nu doar lucrări de terasament sau reabilitare a îmbrăcămintei rutiere, ci şi supra lărgire, reparația lucrărilor de artă, intersecții, drenaj, construcții auxiliare și măsuri de siguranță.
De asemenea, compania aleasă va fi responsabilă inclusiv pentru aplicarea marcajelor rutiere, instalarea indicatoarelor rutiere și amenajarea trotuarelor.
Câștigătorul licitației ar trebui să fie ales după 12 aprilie, data limită de depunere a ofertelor, iar lucrările propriu-zise ar urma să fie începute în a doua jumătate a anului curent.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *