Pentru oameni. Și o sală de ceremonii, și cantină, și spălătorie

La Cioreşti va fi creat un Centru comunitar polifuncțional,  care va presta servicii de cantină-cattering şi spălătorie socială, a anunțat, săptămâna trecută, printr-un comunicat de presă, Proiectul Migraţie şi dezvoltare locală.
Per total, vor fi realizate proiecte inedite în nouă localități din Republica Moldova și asta, grație conlucrării autorităţilor locale, migranţilor plecaţi de acasă şi agenţilor economici locali.
Fiecare dintre aceste nouă localități va primi câte un grant de 25 mii de dolari SUA din partea Guvernului Elveţiei prin intermediul proiectului Migraţie şi dezvoltare locală, implementat de PNUD Moldova.
L-am contactat pe primarul de Ciorești, Valeriu Guțu, pentru mai multe detalii.
”Ne dorim un centru multifuncțional de mai mult timp, mai ales că avem o anexă a casei de cultură din localitate, care are nevoie de reabilitare și repunere în circuit în conformitate cu legislația actuală”, a spus dânsul.
Cândva, aici se organizau discoteci, apoi spațiul respectiv a fost utilizat pentru diverse ceremonii, incliusiv nunți și cumetrii.
Iată că acum, grație proiectului respectiv, sunt toate șansele ca satul Ciorești să se aleagă cu o sală de ceremonii de toată furmusețea, în care, potrivit primarului, vor fi organizate nu doar diverse evenimente de familie, ci va activa și o cantină.
”Banii obținuți aici, din serviciile de catering și cantină, vor fi reinvestiți pentru o spălătorie socială, căci avem spațiu pentru așa ceva, dar și pentru o cantină socială”, a explicat Valeriu Guțu.
Fiind întrebat dacă va reuși să implice și de data aceasta băștinașii satului Ciorești, plecați în lume, dânsul a răspuns că speră foarte mult, chiar dacă aceștia s-au implicat, în ultimii ani, în realizarea altor două proiecte importante pentru localitate.
În prezent, numărul băștinașilor plecați în lume de la Ciorești este de circa 700. ”Probabil, sunt mai mulți, dar în baza noastră de date sunt cam atâția”, a specificat primarul.
Valoarea estimativă a proiectului privind crearea unui centru multifuncțional la Ciorești este, potrivit lui Valeriu Guțu, de circa 35 mii de dolari SUA. Urmează să se stabilească exact cu cât vor contribui autoritățile locale și cu cât Asociația de băștinași.
Proiectul va fi realizat în următoarele șase luni, fiind create cel puțin cinci locuri noi de muncă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *