To be or not to be. Bravicenii știu de ce

De azi înainte, bravicenii, circa 20 la număr, vor comunica doar în engleză. Mai ales atunci când vor merge la bibliotecă.
Recent, la biblioteca publică ”George Munteanu” din Bravicea a fost inaugurat un Club de limbă engleză. Acesta este frecventat de un grup de 20 de persoane de diferite vârste, ocupații și interese. Toți, însă, au o dorință comună: să studieze această limbă de comunicare internațională. Unde mai pui că pe braviceni îi va învăța engleza chiar o vorbitoare nativă de engleză, nimeni alta decât Anni Poetzl, voluntară a Corpului Păcii la gimnaziul ”Ștefan cel Mare” din localitate. ”Dânsa a fost foarte entuziasmată de propunere și s-a oferit cu drag să ne învețe limba engleză”, a spus Angela Zatic, șefa bibliotecii ”George Munteanu”.
La fel de entuziasmați au fost și membrii Clubului de limbă engleză. Ei au avut doar cuvinte de laudă despre noul serviciu creat în bibliotecă, dar și de proaspăta lor profesoară, Anni Poetzl.
Acum, printre elevii ei se numără și medici, și reprezentanți ai adiminsitrației publice locale, și pensionari, și pedadogi, și conducători auto. ”Spre marea mea mirare, chiar este un serviciu util în comunitatea noastră. Nici nu m-am așteptat că vom avea atâția doritori”, a recunoscut șefa bibliotecii.
Motivul de a crea acest serviciu de bibliotecă, spune Angela Zatic, este foarte serios.”Bunicile trebuie să-și ajute nepoții la limba străină, pentru că mamele acestora sunt plecate peste hotare”, a subliniat dânsa.
Totodată, printre ”elevi” sunt și dintre cei care vor să plece peste hotare și au nevoie să cunoască o limbă străină de circulație internațională. Mai sunt și din cei care vor să-și reamintească ce au studiat în școală, iar unii vor să mai schimbe câte ceva din monotonia vieții.
La cursurile de limba engleză vine până și primarul satului, Alexei Zatic. ”Pentru un ales local este foarte important să cunoască limba engleză. Nu știu ce voi reușț până la urmă, dar deja câteva expresii le-am învățat. Nu este chiar atât de greu, important e să fie dorință”, a spus dânsul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *