Acasă. ”Urmele de Baltag” la Nisporeni

Actrița și, mai nou, regizoarea Victoria Roșca, originară din Părucenii Nisporeniului, revine acasă. Revine cu un nou spectacol, întitulat ”Urme de Baltag”, după bin cunoscutul roman al lui Mihail Sadoveanu ”Baltagul”.
Spectacolul a fost prezentat în fața nisporenenilor în această săptămână, la 15 februarie, pe scena Centrului de Cultură și Tineret ”Luceafărul”.
”Oameni buni și, mai ales, din Nisporeni. Din Nisporeniul meu. Spectacolul ”Urme de Baltag” vine la voi și la mine acasă, acolo unde eu, de obicei, am cele mai mari emoții”, a postat dânsa pe pagina sa de facebook.
De notat că spectacolul respectiv a fost montat și este prezentat de actorii de la Teatrul Epic de Etnografie și Folclor ”Ion Creangă” din Chișinău.
”Din august anul trecut nu au mai fost pe la noi”, a spus Angela Ionel, specialistă la Secția de Cultruă și Turism din Nisporeni. Atunci, reamintim,  au fost cu spectacolul ”Peripețiile lui Păcală și Tândală” și tot atunci mai-marii din cultura raionului Nisporeni au aflat că cei de la Teatrul ”Ion Creangă” pregătesc o nouă piesă. ”Am discutrat despre o colaborare pe viitor și iată că ne-au contactat, au venit și au prezentat noul lor spectacol”, a mai spus Angela Ionel.
După ce și-au cunoscut pământeanca în calitate de actriță și autoare a vlogului ”Zâmbărele”, acum nisporenenii au avut ocazia s-o cunoască și ca regizoare, căci ”Urme de Baltag” este primul spectacol regizat de Victoria Roșca.
De notat că premiera spectacolului a avut loc la finele anului trecut, la Chișinău.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *