”Anul Unirii” la Nisporeni?

”Pe 29 ianuarie, am depus la Consiliul Orășenesc si Consiliul Raional Nisporeni proiectul de decizie „Cu privire la declararea anului 2018 – ANUL UNIRII, pe teritoriul orasului/raionului Nisporeni”, a anunțat consilierul Iurie Cărbune pe pagina sa de facebook.

Potrivit dânsului, li s-a propus mai multor consilieri să facă parte din grupul de inițiativă, dar au dat curs invitației doar doi. ”Cunosc mulți unioniști printre consilieri, dar care au evitat să semneze demersul. Probabil, există o disciplină de partid și nu o pot face fără știrea celui mai mare”, a făcut o remarcă Iurie Cărbune.
Fiind întrebat ce ar presupune ”Anul Unirii” la Nisporeni, dânsul a menționat că, prin adoptarea unei astfel de decizii, s-ar da un semnal clar: raionul Nisporeni dorește Unirea.
Urmează ca și primarul de Nisporeni, Grigorii Robu, și președintele raionului, Ghenadie Verdeș, să includă proiectul de decizie respectiv în ordinea de zi.
”Sper ca vor face acest lucru, în calitate de foști liberali/unioniști”, a făcut o remarcă Iurie Cărbune.
Dânsul speră că documentul va fi votat la prima ședință de consiliu din acest an. ”Chiar dacă, ultetior, ar putea fi anulat, la sesizarea Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, important e să fie dat acest semnal”, a mai spus consilierul.
Iurie Cărbune a făcut și un îndemn pentru adevărații unioniști, așa cum i-a numit el: ”Implicați-vă cât mai mult ca acest val al reunirii să-l transformăm în țunami, pentru a face cât mai curând reîntregirea țarii!”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *