Păulești – Păulești. Același nume, aceleași scopuri, sate diferite

Foto: gazetaph.ro
Foto: gazetaph.ro

La sfârșit de ianuarie, Păulești din Călărași s-a înfrățit cu Păulești din Prahova.

Foto: gazetaph.ro
Foto: gazetaph.ro

Primul este sat, al doilea – comună. Primul are o populație de circa 850 de locuitori, al doilea – de circa 9000. Și se află cele două localități cu același nume la peste 450 de kilometric distanță.
Evenimentul de semnare a Acordului de cooperare și fraternitate a avut loc la sfârșit de ianuarie, în ziua când s-au împlinit 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Cel care a venit cu inițiativa de înfrățire a fost Ion Prunici, primarul satul Păulești, Călărași. ”Știam că în România există cinci localități care poartă același nume: Păulești. Mi-a dorit nespus de mult să ne înfrățim cu una dintre aceste localități. Deci, am telefonat primarului, i-am vorbit despre intenția mea, iar dumnealui a acceptat imediat”, povestește Ion Prunici.
La rândul său, primarul comunei Păuleștii din Prahova, Sandu Tudor, a fost cel care a grăbit semnarea acordului. A avut și un motiv să grăbească evenimentul.
”Mă bucur că am realizat această înfrăţire tocmai acum, de Ziua Unirii. Sper într-o colaborare cât mai bună cu fraţii noştri de peste Prut şi îmi doresc să avem o înfrăţire care să aducă beneficii pentru ambele localităţi partenere”, a declarat dânsul în cadrul ceremoniei de semnare a Acordului.
Chiar dacă diferența e mare, mai ales în ceea ce privește populația, Ion Prunici a găsit și asemănări între cele două localități, pe care le consideră frumoase și impresionante. ”În primul rând, numele ne este identic. E un lucru frumos. În al doilea rând, hramul celor două localități se sărbătorește în aceeași zi, pe 22 mai. În al treilea rând, ambele primării se află în incinta unor case de cultură”, a explicat dânsul. Până și istoria localităților este identică.
Cei doi primari își doresc, în urma acestei înfrățiri, un schimb util de experiență în toate domeniile: sport, educație, cultură. În plus, intenționează să implementeze proiecte comune, ce ar contribui, în mod special, la dezvoltarea satului Păulești din Călărași. Deocamdată, însă, potrivit primarului Ion Prunici, este devreme să se vorbească despre anumite proiecte concrete.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *