Viața-i scurtă, lumea-i mică, iar noi mulți și mărunți

Dacă avem șansa să ajungem la momentul când ne cunoaștem și ne încredem în noi, nu mai avem nevoie de iluzii, aberații. Avem nevoie de noi și de cei apropiați nouă.
Restul este generat de naivitate, prostie şi şarlatanie. Nu poți supraviețui, însă, fiind bun. Ești călcat în picioare.
Am observat, din experiența mea, că oamenii lucrează foate bine când sunt sub presiune sau atunci când nu mai au o altă opțiune. De exemplu, atunci când mai am o zi sau două până la terminarea unui proiect important, intru în priză și fac totul mult mai repede. Mă adun și mă concentrez, pentru că nu mai de ales.
Și când te gândești că, acum o săptamână, stăteai și te uitai la el fără să realizezi prea mare lucru. Trebuie să ne schimbăm un pic modul de a privi lucrurile. Și să încercăm să simplificăm totul. Mereu există și o cale mai ușoară. Trebuie doar să o găsim.
Foarte mulți oameni se tem să mai fie ei înșiși. Viața este scurtă, lumea este mică. Probleme – cu duiumul. Important este faptul dacă avem curajul să ne gândim dacă merită să ne irosim. Căci, peste un timp, nu mai contează.
Când credem că s-a sfârșit lumea, abia atunci realizăm că sunt noi începuturi și noi uși deschise. Mereu spunem altora ceea ce ar trebui să ne spunem nouă înşine.
Dar avem marea șansă de a alege. În cartea lui Georgescu veți găsi un alineat pe care îl recitesc des: ”În fiecare zi când mă trezesc, ştiu că am două posibilităţi. Pot să aleg să fiu bine dispus sau pot să aleg să fiu rău dispus. Și aleg să fiu bine dispus. Când mi se întamplă ceva rău, pot să aleg între a fi o victimă sau pot să aleg să învăţ din ce mi s-a întâmplat. Și eu aleg să învăţ. De fiecare dată când cineva vine la mine să se lamenteze pentru ceva, pot să aleg între a-i accepta plângerile sau pot alege să-l ajut să vadă latura pozitivă a vieţii. Și eu aleg întotdeauna partea bună a vieţii”.
Alegerea vă aparține ca în istorioara ce urmează.
”Un șomer merge să se angajeze la ”Microsoft” ca om de serviciu. Managerul de resurse umane, responsabil de recrutarea personalului administrativ, îl supune unui test de aptitudini: spălatul podelelor, al geamurilor și alte chestii gospodărești.
După test, îi spune: ”Vei avea un salariu de 30 $ pe zi. Lasă-mi adresa de e-mail ca să-ți trimit formularul să îl completezi și să-ți zic unde și când să vii la lucru”.
Șomerul nostru recunoaște cinstit că nu are nici calculator, nici adresă de e-mail. ”Atunci înseamnă că  nu corespunzi politicii de personal și, deci, nu te pot angaja la Microsoft”, îi spune managerul.
Uimit, omul pleacă și, neștiind ce altceva ar putea face, cu ultimii 10 $ din buzunar cumpără o ladă cu 10 kg de roșii, pe care, în două ore, le revinde cu profit de 100%.
Repetând procedeul de mai multe ori, ajunge seara acasă cu aproape 100 $ mai mult decât avea dimineața. Așa a realizat că putea să trăiască vânzând roșii.
Sculându-se dimineața devreme și culcându-se noaptea târziu, omul nostru a obținut un profit bun în scurt timp. Apoi și-a cumpărat o mașină pentru transportarea roșiilor, iar la sfârșitul primului an a avut un întreg parc de camioane și o mulțime de angajați.
Era momentul ca, gândindu-se la viitorul soției și al copiilor, să facă o asigurare pe viață. A telefonat unei companii de asigurări și a ales o asigurare foarte scumpă, care să reflecte noua lui situație de milionar. La sfârșitul convorbirii, persoana cu asigurarea i-a cerut adresa de e-mail pentru a-i trimite documentația.
Când omul nostru a spus că nu are așa ceva, persoana de la compania de asigurări a fost uimită: ”Cum ai reușit atunci să faci o asemenea avere fără internet, e-mail și e-commerce? Imaginează-ți unde ai fi fost acum, dacă ai fi fost conectat de la început. ”Milionarul roșiilor a răspuns prompt: ”Imi imaginez. Aș fi fost om de serviciu la Microsoft”.
Morala: Toți oamenii se împart în două categorii: cei cu care e ușor și la fel de ușor fără ei. Și cei cu care e greu, dar imposibil fără ei. Teme-te mai puțin, speră mai mult. Mănâncă mai puțin, mestecă mai mult. Vaietă-te mai puțin, respiră mai mult. Vorbește mai puțin, spune mai mult. Iubește mai mult și toate lucrurile bune vor fi ale tale.
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *