Pentru prima dată premiat. După 50 de ani de muncă pe tărâmul cultural

Meritele lui Grigore Radu, conducătorul ansamblului de dansuri populare ”Codrenii” din Călărași, au fost aspreciate și de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
Chiar recent, la Gala premiilor anuale în domeniul culturii, i s-a decernat premiul ”Spiridon Mocanu”, la categoria dans popular.
Așa cum se menționează în diplomă, premiul i-a fost acordat ”pentru activitatea deosebită în domeniul culturii și pedagogiei”.
E pentru prima dată, în cei 50 de ani de muncă în domeniul culturii și pedagogiei, când a fost  apreciat la un nivel atât de înalt.
”Este o mare bucurie pentru mine. Nu m-am așteptat că voi fi premiat”, a declarat Grigore Radu. Dânsul s-a arătat mai mult decât mulțumit și a recunoscut că a mai primit ceva diploma pe vremea Uniunii Sovietice. După destrămarea acesteia, parcă au uitat cu toții de el.  ”Mulțumesc Ministerului Culturii că organizează o astfel de gală a premiilor în domeniul culturii”, a menționat dânsul.
Grigore Radu este fondatorul ansamblului de dansuri populare ”Codrenii”. În prezent, îndrumă colectivul de dansatori adulți ai ansamblului.
Fiind întrebat ce înseamnă pentru el dansul, a răspuns scurt și clar: ”Dansul este viață”.
Se simte mândru că a reușit să altoiască dragostea pentru dans și cultură discipolilor săi. De-a lungul anilor, au trecut prin mâinile sale sute de amatory ai dansului.
Deocamdată, nu știe ce va face cu cei zece mii de lei, valoarea premiului. Impoartant e că acest premiu, așa cum a recunoscut el, i-a dat un nou imbold pentru a munci în continuare.
Premiile anuale ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în domeniul culturii au fost instituite pentru marcarea celor mai reprezentative creaţii în domeniul literaturii, teatrului, muzicii, coregrafiei, cinematografiei, artelor plastice, biblioteconomiei, restaurării, conservării patrimoniului cultural şi al muzeografiei. În acest an, au fost acordate 11 premii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *