Și-a transformat pasiunea într-o…afacere

Vica Potrîmba, o tânără de 21 ani din Călărași, are deja propria afacere. Ea pictează. Doar că nu pictează pe hârtie, ci pe… haine.

Foto: arhiva personală
Foto: arhiva personală

Toate tehnicile picturii le-a deprins de la profesorul ei de desen de la Școala de Arte din Călărași, Ion Jumbei. Aici a învățat timp de cinci ani.
De la 14 ani, a început să picteze pe haine. Primise atunci în dar vopsele speciale pentru textile.
Inițial, făcea doar tricouri personalizate, pe care le oferea în dar prietenilor săi.
”Am decis, mai apoi, să profit de talentul pe care îl am, astfel că la 15 ani începusem o mică afacere. Eram prima care făcea așa ceva”, povestește Vica Potrîmba.
De aceea și comenzile au început a curge gârlă. Uneori, avea atât de multe, încât nu reușea să le execute pe toate în termen și… mai lipsea de la ore.
După ce a terminat liceul, a urmat studiile în croitorie și design vestimentar. A făcut, o perioadă, o pauză în activitate. N-a durat, însă, prea mult. Acum, a revenit la pasiunea sa. A revenit cu noi forțe și multe idei.
”Am decis să revin cu ceva nou, mai interesant , mai stilat și exclusiv”, a subliniat dânsa.
A început să deseneze pe jachete din denim, pentru ca îi place stilul respectiv. Își dorește să revină și la tricourile personalizate.
”Calitatea picturilor de pe textile este garantată sută la sută, desenul nu se ia la spălare și rezistă în timp”, dă asigurări Vica.
Pictează, la dorința clientului, și portrete artistice, și peisaje, și diferite imagini semnificative.
Cel mai important este faptul că toate lucrările sunt unice și nu se repetă. De fapt, e principiul după care se conduce, iar ei este să aibă propriul brand.
Clienții pot veni cu haina lor sau pot și să o procure de la tânăra pictoriță. Prețurile, spune ea, sunt accesibile, chiar dacă lucrează mult. Uneori, o lucrare, pentru a fi realizată ca la carte, îi ia zile în șir. Alteori, pate s-o realizeze doar într-o singură zi. Depinde de complexitatea desenului.
”De fiecare data când realizez o nouă lucrare, las imaginația să mă conducă. Atunci când am o comandă specială, însă, decid împreună cu clientul cum să arate desenul. De obicei, eu îmi expun ideile, iar clientul alege”, a explicat Vica Potrîmba.
Toate lucrările dar și datele de contact ale ei, le puteți vedea pe padina de Facebook: Art by Vika Potrimba .
 
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *