Moș Crăciun a fost cel care le-a sărit în ajutor

Ora 17.00, afară e deja noapte. Pe 1 decembrie, sute de localnici au venit, așa cum fac an de an, în scuarul casei de cultură din Sipoteni să dea împreună startul sărbătorilor de iarnă prin aprinderea luminițelor de pe brad.
Însă aici…nimic. Peste tot – întuneric beznă. Nici măcar o luminiță nu prevestea începutul sărbătorii.
La un moment dat, chiar și primarul localității, Vasile Rață, a început să se revolte. A încercat să găsească soluții, dar fără rezultat. Atunci, cei prezenți în scuar, într-un glas, l-au chemat pe Moș Crăciun ca să-i ajute. În câteva momente, a sosit cu o desagă plină cu portocale.
Cum de a venit Moșul atât de repede? Simplu. A venit cu… autospeciala pompierilor voluntari, împodobită toată cu luminițe multicolore. A aprins luminițele pe brad și abia atunci a început adevărata sărbătoare.
Sutele de copii nu-și dădeau rând să-i spună Moșului o poezie sau să-i cânte.
”Ideea a aparținut pompierilor noștri voluntari, iar scenariul a fost bine gândit”, ne-a spus  Vasile Rață.
Nu a fost nimeni din cei prezenți să nu fie impresionat de acest spectacol. A fost pentru prima dată la Sipoteni când a venit Moș Crăciun să aprindă luminițele pe brad. Și tot pentru prima dată autoritățile publice au împodobit un kilometru de drum cu luminițe.
Iar pentru ca sărbătorile de iarnă să fie mai bogate, mai împlinite și mai pline de farmec pentru localnici, primăria a lansat un apel către toți cei de acasă, dar și cei plecați: ”Fii Moș Crăciun  pentru o zi!”.
În parteneriat cu Asociația “Baștina-Sipoteni”, a fost lansată campania de Crăciun “Cu drag pentru ai mei”. ”Ne-am propus să colectăm jucării, haine, dulciuri, cărți, dar și alte produse, pentru a ajuta 15 familii din Sipoteni, în care cresc copii cu dizabilități”, a precizat primarul.
Donațiile pot fi făcute chiar la sediul primăriei.
Apropo, pentru copiii cu nevoi speciale din Sipoteni, primăria a mai realizat recent o acțiune de caritate. În contextul Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilitati, marcată pe 4 decembrie, 24 dintre ei au primit câte un mic ajutor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *