La Bacu și Tbilisi. Au făcut o poezie de… culori

Georgieni și azeri au luat cunoștință, la sfârșit de toamnă, de Republica Moldova într-un alt mod: prin poezie de culori. Asta, datorită a doi nisporeneni, Ion și Iulia Cârchelan.
Tată și fiică, cei doi s-au impus deja prin creațiile lor. Ion Cârchelan a expus, de-a lungul anilor, și în Republica Moldova, și în străinătate, făcându-și un nume în lumea artiștilor plastici.
Fiica dânsului, Iulia, este abia la început de cale, dar a atras deja atenția specialiștilor din domeniu.
Pe 22 noiembrie, în sala de expoziție a ”ArtTower” din Baku (Azerbaidjan) a avut loc vernisarea expoziţiei ”Moldova în poezia culorilor” a pictorilor Ion şi Iulia Cârchelan.
Expoziția a fost organizată de Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan, Arts Council Azerbaidjan, Direcţia Rezervația istorico-arhitecturala de stat „İçərişəhər” (orașul Vechi) cu susţinerea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova şi a Ministrului Culturii şi Turismului al Republicii Azerbaidjan.
Peste o săptămână, aceeași expoziție a fost inaugurată deja în Georgia, la Tbilisi. Evenimentul a fost preconizat, așa cum menționează site-ul Ambasadei Republicii Moldova în Azerbaidjan, în contextul vizitei oficiale a prim-ministrului Pavel Filip în Georgia. Totodată, expoziția a fost dedicată aniversării de 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Georgia.
Lucrările nisporenenilor și-au găsit locul în sala de expoziție Art Galery Opizari a Uniunii Artiștilor Plastici din Tbilisi.
Și la Baku, și la Tbilisi, expoziția a fost vizitată de reprezentanți ai mediului cultural, ai corpului diplomatic, de oameni de rând, iubitori de arte frumoase. A fost un succes real, iar evenimentul a atras atenția și presei din cele două țări, care a relatat despre expoziția respectivă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *