Condiții tot mai bune pentru pacienții din Spitalul raional Nisporeni

Sistemul videoendoscopic performant de la Spitalul raional Nisporeni
Sistemul videoendoscopic performant de la Spitalul raional Nisporeni

Spitalul raional Nisporeni creează condiții tot mai bune pentru pacienții săi. Zilele aceastea a fost dotat cu un sistem videoendoscopic performant. Acesta a fost procurat în cadrul unui proiect finanțat de către Guvernul Japoniei, în valoare de 110 mii dolari.
Tot in cadrul acestui proiect urmează și dotarea secției de reanimare și terapie intensivă, dar și procurarea unei sonde cardiace pentru ecografia cordului. ”Suntem pe ultima sută de metri. Am anunțat licitația și în scurt timp vom cumpăra utilajul necesar”, ne-a comunicat Lidia Crăciun, directoarea Spitalului raional din Nisporeni.
Potrivit dânsei, spitalul raional nu dispune de o sondă cardiacă pentru ecografia coprului, iar pacienții care aveau nevoie de acest serviciu erau îndreptați la Chișinău. Acum le va fi mult mai simplu, mai comod și nu vor mai pierde timp. Iar în ceea ce privește sistemul videoendoscopic, tot este ceva nou pentru spitalul raional. ”Noi avem unul vechi, are vreo 10 ani și nu este video. Acesta pe care l-am procurat acum este mai performant și vom ptea face mai multe proceduri”, a mai spus Lidia Crăciun, menționând totodată că Spitalul din Nisporeni chiar avea nevoie de astfel de aparate medicale. ”Ne dorim să creștem calitatea serviciilor medicale pentru pacienții noștri”, a smai adăugat directoarea spitalului.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *