Istoria unei fotografii | Consilieri raionali cu genți și căciuli pe masă

Acum nouă ani, Consiliul raional Ungheni hotărâse să realizeze materiale promoționale, inclusiv pliante, calendare, o broșură. Responsabilă de toate acestea era Eudochia Viziru, pe atunci șefa Direcției Economie.

Pentru că redacția ”Expresul” avea un aparat de fotografiat mai performant decât Cosiliul raional, doamna Viziru m-a rugat, prietenește, să fac câteva fotografii de la o ședință a consilierilor. Avea dânsa în plan să plaseze o astfel de fotografie în calendar. Mă rog, ei, consilierii, decid să dea sau nu bani pentru aceste materiale. Și, în semn de mulțumire probabil, fețele lor trebuiau să apară în materialele promoționale.
În ziua ședinței ordinare a Consiliului raional, mă prezint ”la datorie”. Fotografiez sala din toate părțile, poate o ieși ceva acceptabil.
Vorba e că unii dintre aleșii poporului mai au obiceiul să nu-și scoată haina când intră în sala de ședințe, iar căciulile să și le pună pe masă. Doamnele consiliere trebuie neapărat să-și țină gențile în preajmă.
Ei bine, masa din sala de ședințe a Consiliului raional are pe mijloc un loc special – presupun că a fost gândit pentru flori. Dar ce bine mai prinde pentru genți, pălării, căciuli!
Sigur că am observat din start ”peisajul”, dar cum să ieși în față să le spui oamenilor să facă ordine pe masă? Or, ei lucrează, hotărăsc importante probleme de stat, iar cineva vine cu aparatul de fotografiat și-i deranjează.
Fotografii am făcut, dar numai pentru a i le arăta doamnei Viziru și a-i demonstra că nu-s bune deloc pentru un calendar. Mai mult decât atât, i-am spus că, în cazul în care, totuși, dorește ca o astfel de fotografie, cu aleșii locali, să-și găsească locul într-un calendar sau broșură, ar fi bine să-i roage pe aceștia, înainte de ședință, să-și scoată haina, să nu mai pună pe masă tot ce le încurcă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *