Împreună cu cei plecați și cu cei rămași. Canalizare în aproape tot satul

Un nou proiect va fi implementat la Sipoteni, satul cu cel mai mare număr de populație din regiune.
În urma unui sondaj public privind selectarea unei idei de proiect, realizat la finele lunii octombrie pe rețelele sociale, s-a decis: e nevoie de extinderea sistemului de canalizare.
În cadrul sondajului au fost propuse trei idei de proiect: extinderea sistemului de canalizare, gestiunea deșeurilor și amenajarea unui parc comunitar.
Cele mai multe voturi, 109 din 232, au fost acordate pentru extinderea rețelei de canalizare, după care urmează gestiunea deșeurilor – 96 de voturi; și amenajarea unui parc comunitar – 24 de voturi.
Pe 7 noiembrie, a fost organizată o ședință de lucru, unde s-a discutat despre rezultatele sondajului respective. Astfel, a fost selectat proiectul privind extinderea sistemului de canalizare.
Și nu doar grație opțiunii internațuților.
”În favoarea extinderii rețelei de canalizare au fost expuse mai multe argumente”, a explicat  viceprimarul de Sipoteni, Sergiu Lazarchevici.
În primul rând, vor beneficia urmare a realizrăii proiectului respectiv, 500 de gospodării din sat.   Aici deja există o stație de epurare, la care pot fi direcționate apele reziduale, există deja și proiectul tehnic, ceea ce va facilita cu mult realizarea lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare.
”Ne propunem ca acest proiect să fie cu adevărat al întregii comunități, iar la implementarea lui să participe atît cei din localitate, cît și băștinașii noștri plecați peste hotare”, a subliniat Sergiu Lazarchevici.
De notat că pentru realizarea lui va fi nevoie de o contribuție a comunității  în valoare de 3000 de dolari. Valoarea totală a proiectului este de 15 mii de dolari
Restul banilor vor veni grație Proiectului PNUD ”Migrație și Dezvoltare Locală”, la care s-a alăturat și primăria Sipoteni. Un cuvânt greu va avea de spus și Asociația băștinașilor din Sipoteni, ”Baștina Sipoteni”. Autoritățile mizează foarte mult pe implicarea tuturor și, în mod special, a celor plecați departe, dar care nu au uitat de unde au pornit.
În ceea ce privește celelalte două idei de proiect: gestiunea deșeurilor și amenajarea unui parc comunitar, reprezentanții primăriei susțin că vor găsi soluții pentru impelementarea lor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *