Dorul de Bacovia nu-i dă pace

După ce, anul trecut, a inițiat concursul național ”Dor de Bacovia”, acum își dorește să aducă la Călărași și un bust al scriitorului.
Este ideea și dorința lui Mihai Doloton, mare iubitor și promotor de literatură.
Chiar dacă recunoaște că îi va fi greu să își ducă planul la bun sfârșit, dânsul speră că va fi auzit și peste Prut.
”Săptămâna aceasta, mă voi întâlni cu reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj. Apoi, mai spre iarnă, voi merge la un concurs în București, unde sper să mă întâlnesc cu reprezentanți ai mai multor consilii județene. Desigur, voi pune în discuție și acest subiect”, ne-a spus Mihai Doloton, după care a continuat: ”Mizez, în mod special, pe Consiliul Județean Prahova, care are o colaborare frumoasă cu raionul Călărași”.
Călărășeanul a recunoscut că-și dorește foarte mult un bust al lui George Bacovia în orașul său, la Călărași, dar și că este foarte conștient de faptul că e nevoie de foarte mulți bani pentru realizarea acestui vis al său.
”Îmi dau seama că puțini și-ar permite să vină cu o donație de acest gen. Totuși,  eu sper să-i conving”, a accentuat.
Dânsul a mai spus că, deocamdată, nu a vorbit cu autoritățile călărășene despre inițiativa lui.  Apropo, în cazul în care îi va reuși, bustul lui George Bacovia de la Călărași va fi unicul din Republica Moldova, în afara Chișinăului. ”Vreau să fim primii care îl vom avea pe Bacovia”, a accentuat dânsul.
Potrivit lui, ideea de a instala un bust al lui Bacovia la Călărași i-a venit după ce autoritărțile din orașul de baștină al scriitorului, Bacău, au permis ca în centrul localității, nu departe de sculptura originală a poetului, să fie instalată și o concepție grafică a bustului lui Georghe Bacovia, alături de doi copii colorați. ”Acesta este un monstru din fier, nu sculptură. În semn de protest, vreau să-l aduc pe Bacovia la Călărași”, a explicat Mihai Doloton.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *