Ce vor nisporenenii? Parc nou? Parc vechi?

Parcul din centrul orașului Nisporeni continuă să aprindă spiritele. După ce o parte din teritoriul acestuia a fost scos în vânzare, localnicii au început să se indigneze.
Un grup de nisporeneni a inițiat un sondaj online, pentru a afla părerea locuitorilor orașului vizavi de parc.
”În ultima perioadă, nisporenenii discută aprins despre soarta Parcului din centrul localității, care a fost parcelat și supus privatizării. Unii sunt de părerea că actualul parc trebuie păstrat și reamenajat, iar alții sunt de părerea că în această zonă, care este deja proprietate privată, nu mai merită de investit, ci trebuie de concentrat atenția și eforturile asupra parcului de lângă monumentul eroilor (parcul de baseball). Pentru a afla care poziție este susținută de majoritatea nisporenenilor, vă propunem un mic sondaj”, se menționează în nota explicativă la sondaj.
Enunțurile în dreptul cărora trebuie să bifeze internauții sunt următoarele: 1. Sunt pentru păstrarea vechiului parc; 2. Aș dori un parc nou, reamenajat în locul terenului de baseball; 3. Nu avem nevoie de parc.
Deocamdată, marea majoritate – 83% din participanții la vot – este pentru păstrarea vechiului parc. Alte 13% se declară pentru reamenajarea unui nou parc și doar 4% susțin că nu au nevoie de parc.
Nu au întârziat să apară și primele comentarii.
”Îmi pare nespus de rău să aud că un parc public a devenit proprietate privată . Parcul e proprietatea localnicilor, unde ar trebui să ne petrecem copilăria și bătrânețea. Iar un teren de baseball ar putea fi privatizat și amenajat de cine dorește să aducă ceva în plus parcului ”, a postat Mariana  Lozovanu.
”Parcul trebuie renovat. Ar trebui să luăm exemplu de la locuitorii orașului Ungheni: să ne mobilizăm, chiar și financiar, și să aducem parcul la ce a fost cândva”, e de părere Maria Dragan.
Și Aneta Barila îi îndeamnă pe nisporeneni să facă o vizită la Ungheni să vadă ce înseamnă un parc adevărat. ”De ce în ultimii ani toate lucrurile bune au tendința de a fi distruse!? E strigător la cer! Pentru ce mai aleg cetățenii consilieri, primari? Pentru a distruge tot ce a mai rămas? Pentru a vinde totul la stânga și la dreapta?”, se întreabă dânsa.
Valerian Bînzari ironizează: ”Îl gătim, îl amenajăm! Duminică vine ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului cu nu știu câte mii de pomi să-i plantăm. Și apoi tot ei vând pădurile, parcurile , iar noi cu ce rămânem? Batjocură totală!”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *