În bucătăria ”Expresul”. Astăzi împlinim 10 ani de la apariția primului număr

Pe 1 noiembrie, se împlinesc 10 ani de la apariția primului număr al ”Expresului”. E un bun prilej să vă invităm în bucătăria noastră, ca să aflați care sunt ”ingredientele” și ”modul de preparare” ale unui ziar.
1. Începem cu ziua de joi, căci anume atunci planificăm următoarea ediție a ziarului, stabilim subiectele principale. Ne străduim, de fiecare dată, să avem un echilibru în ceea ce privește numărul de știri din cele trei raioane, alegem cu grjă și protagoniștii unor eventuale interviuri.
2. Vineri. E, poate, cea mai relaxantă zi, dar și ofertantă, căci alergăm pe la evenimente, ne întâlnim cu oameni, mergem în deplasări. Mai pe scurt, e ziua în care adunăm tot ce ne iese în cale: de la știri sociale, culturale pînă la cele politice sau sportive.
3. Sâmbăta și duminica nu sunt totodeauna zilele noastre libere. Dimpotrivă, avem de lucru, căci anume în week-end au loc evenimente culturale, competiții sportive, festivaluri etc.
4. Luni și marți sunt zile de foc. În redacție se aude, de dimineața pînă seara, doar țăcănitul tastelor. Munca e în toi. Nici o clipă de relaxare. În aceste două zile se scrie, se redactează, se machetează.
5. Miercuri. Ziarul e aproape gata. Așteptăm programele, ultimele anunțuri. Urmează apoi corectura, o procedută deloc ușoară, căci trebuie să citești, literă cu literă, tot ziarul, ceea ce înseamnă 60-70 de mii de semne.
6. În sfârșit, ziarul e gata. Mai rămâne să-l trimitem la tipografie. Terminăm tot lucrul asupra ediției următoare cam după prânz.
7. În sfârșit, avem parte de câteva ore de relaxare!
8. Joi, intră pe rol șoferul nostru, Vasile Vidrașcu, care ne este de mare ajutor și ne rezolvă multe probleme la Chișinău. Avem mare încredere în el. Mai pe scurt, avem noroc, mare noroc, că ne este alături. Anume el duce ”Expresul” proaspăt ieșit de sub tipar în centrele de poștă sau direct la abonați.
9. Vineri, ziarele ajung la destinație, la cei care se abonează sau îl cumpărăr de la chioșcuri.
10. Tot vineri, pentru că, vorba ceea, e Sfânta Vineri, ușile redacției sunt deschise pentru cei ce vor să ne viziteze. Iar vizitatori avem suficienți! Oamenii vin să-și împărtășescă bucuriile sau necazurile. Vin să ne servească, uneori, cu vreo ciocolată, cu niște mere… Vin și să-și exprime nemulumirea, să ne critice.
Pe toți îi primim, pe toți îi ascultăm. Or, cum se zice, feedback-ul este și el un rezultat bun. Înseamnă că suntem citiți!
 
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

13 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *