Municipiul Ungheni este pregătit pentru sezonul rece 2017 – 2018

Captură: Euronova TV

În cadrul Consiliului Municipal din 20 octombrie, au fost prezentate notele informative cu privire la nivelul de pregătire a complexului social- economic al municipiului Ungheni pentru perioada rece 2017 – 2018. Conducerea întreprinderilor municipale informează că au fost aprobate planuri concrete și întreprinse măsurile necesare pentru pregătirea municipiului pentru iarnă.

Potrivit directorului SA „Comgaz – Plus”, Iurie Marcoci, au fost finalizate lucrările de reparație și curățire a cazanelor de la centralele termice aflate în gestiunea întreprinderii, au fost reparate pompele, echipamentul electric și perfectate fișele de regim și securitate.
Au fost efectuate reparații curente a sistemului termic la instituțiile școlare și preșcolare, au fost spălate și puse sub presiune sistemele de încălzire cu agent termic.
Astfel, blocurile locative și instituțiile publice conectate la agentul termic furnizat de întreprinderea municipală SA „Comgaz – Plus” vor beneficia și în acest an de căldură.
Pentru deszăpezirea drumurilor și trotuarelor pe timp de iarnă, Î.M. „Servicii Comunale Ungheni” dispune de autogreider, tractor T-25 și FOTON 254 cu lopeți mici. În caz de necesitate, pentru asigurarea deszăpezirii, va fi contractată și altă tehnică specializată, precum și servicii.
Potrivit administratorului Î.M. „Servicii Comunale Ungheni”, Ghenadie Ciobanu, sunt depozitate 80 de tone de material antiderapant. Restul cantității necesare va fi achiziționată de la SA „Drumuri Strășeni”.
De notat că ÎM „Servicii Comunale” Ungheni a construit, în 2017, cu suportul Proiectului Energie și Biomasă în Republica Moldova (PEBM),  o centrală autonomă în bază de biomasă. Aceasta este asigurată cu materie primă în proporție de 100%.
Pentru excluderea căderii copacilor în perioada de toamnă-iarnă 2017-2018 sunt întreprinse măsuri de defrișare a arborilor bolnavi și a celor care prezintă pericol.
Și întreprinderea municipală ,Apă – Canal” a întreprins un șir de măsuri privind lucrările de reparație și întreținere a sistemului de apă și canalizare, care cuprinde toate sectoarele de producere.
„În linii generale, au fost întreprinse măsurile necesare, pentru ca întreprinderile municipale să funcționeze în regim normal în perioada rece a anului și să asigure cetățenilor prestarea serviciilor de calitate. Suntem pregătiți pentru conectarea instituțiilor publice la agentul termic, iar acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, la finele acestei săptămâni”,  a declarat primarul Alexandru Ambros.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *