Veronica Gorea: ”În acea perioadă, am început să scriu pentru ziarul școlar”

”Da ce făceam eu cu 10 ani în urmă?”, și-a pus întrebarea mezina redacției, Veronica Gorea. Chiar așa, ia să vedem ce făceam noi toți, membrii redacției, cu 10 ani în urmă? Citiți mai jos!
Acum zece ani… Ce făceam eu oare atunci? Ah da, tocmai împlinisem 15 ani! Este adevărat, cu doar trei zile înainte de apariția pe lume a ”Expresului”.
Ce mai, eram o adolescentă cu mari aspirații pentru viitor.  Anume în acea perioadă am început să scriu pentru ziarul școlar. Eram prin clasa a IX-a și visam să devin jurnalistă.
Chiar dacă nu prea aveam idee ce înseamnă o știre și prin ce se deosebește, bunăoară, de un reportaj, mergeam la toate evebnimentele din școală, ca să nu scap nici o ocazie să relatez despre acestea în ziaul nostru, ”Meridian școlar”.
Acum realizez că materialele mele jurnalistice de la acea vreme nu erau din cele mai strălucite. Și totuși, ai mei de acasă tare se mai bucurau că scriu la ziarul școlar.
Mama aștepăta în fiecare lună să-i aduc publicația ca să vadă ce realizare ”gigantică” a mai făcut odrasla ei. Iar eu continuam să scriu…
Un an mai târziu, vine la liceu, pentru a ne iniția în jurnalism, cine credeți? Natalia Junghietu, actuala mea colegă! Fusese invitată la cercul tânărului jurnalist, ca să ne povestească despre ziarul unde activa dânsa, numit pe atunci ”Expresul de Ungheni”.
Atunci am auzit și eu pentru prima dată de publicația, care mi-a devenit, între timp, a doua casă. Am continuat să scriu până a merge la facultate. De fapt, nu! Scriu până în prezent.
Apropo, fiind studentă, am ales să fac practica la ”Expresul”. Și nu am greșit.
După absolvire, tot aici am venit, fiind angajată temporar, pe perioada concediului de maternitate a unei foste colege, Ina Landa.
Au trecut lunile, au trecut anii, iar eu tot la ”Expresul” sunt.  Azi sunt mândră că, timp de zece ani, am crescut și eu odată cu ziarul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *