FOTO / Un scuar dedicat publicației EXPRESUL

Știați că la Ungheni există un scuar în numele publicației ”Expresul”? E scuarul din fața Bibliotecii publice ”Dimitrie Cantemir”, unde a fost instalată, acum doi ani, la inițiativa și cu implicarea nemijlocită a redacției ”Expresul”, o bancă ce poartă același nume.

Iată că, în aceste zile, a fost amenajat și terenul din prerajma băncii. Au fost instalate dale, au apărut ghivece cu flori.
”Amenajarea scuarului ”Expresul” este parte componentă a proiectului ”Cuibul democrației”,  lansat în luna mai la Biblioteca ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni, a explicat directoarea Nadejda Mihai.
Potrivit dânsei, cu bani puțini s-a reușit un lucru mare. ”Suntem mulțumimți, căci am schimbat un pic aspectul, am renovat acel spațiu, dar și un spațiu în interior”, a subliniat directoarea.
Amenajarea scuarului ”Expresul” a fost acordul final al proiectului. Semnficativ e faptul că ultimul punct a fost pus chiar în Săptămâna Națională a Voluntariatului. Or, la realizarea proiectului un cuvânt greu au avut de spus anume voluntarii.
”Avem o echipă din 17 voluntari în cadrul Cuibului democrației. Împreună am creat un spațiu prietenos în bibliotecă, unde oamenii pot să se adune, să socializeze. Împreună am decis să amenajăm și scuarul ”Expresul”, unde oamenii vin să-și tragă sufletul sau să mediteze pe banca de acolo”, a explicat Nadejda Mihai.
Le-au reușit pe toate. Urmează ca, deja în primăvară, să fie reînnoită inscripția de pe bancă, astfel ca acest loc să fie și mai atractiv.
De notat că valoarea totală a proiectului a fost de doar 700 de euro, dintre care doar 100 – pentru amenajarea scuarului. A venit cu contribuția sa și Biblioteca ”Dimitrie Cantemir”.
Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Asociașia bilbiotecarilor din Republica Moldova și Fundația ”Progres” din România, susuținut financiar de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în cadrul Programului MATRA.
Per total, au fost create șase cuiburi ale democrației în diverse localități ale Republicii Moldova.














📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *