Un nou stadion la Nisporeni. Primul pas a fost făcut

Foto: albasat.md
Foto: albasat.md

A fost dat startul construcției stadionului din Nisporeni. Evenimentul s-a produs pe 5 octombrie, în prezența unor persoane de rang înalt.

Foto: albasat.md
Foto: albasat.md

”Am demarat astăzi, la Nisporeni, lucrările de construcție pentru un Centru Sportiv Regional, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională”, a postat pe pagina sa de facebook ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca.
”Știu că un complex sportiv reprezintă mai mult decât o construcţie, înseamnă mii de oameni fericiţi la un meci sau zeci de copii care-şi descoperă pasiunea şi îşi încep cariera”, a mai scris dânsul.
La eveniment au participat și copiii din grupele de fotbal de la Școala sportivă din localitate, antrenori, foșți campioni, printre care și halterofilul Igor Bour.
Ceremonia oficială de demarare a lucrărilor de construcție a fost precedată, așa cum deja s-a format tradiția, de o slujbă religioasă, susținută de patru preoți.
Noul Centru Sportiv Regional va avea o capacitate de 6000 de locuri, ceea ce corespunde categoriei III UEFA, astfel că aici vor fi posibile nu doar competiții regionale, naționale, ci și internaționale. Va fi construită o tribună acoperită. Va apărea și un bloc cu toate cele necesare: birouri, vestiare, sală de forță, hotel. Nu va lipsi nici loja VIP.
Stadionul va avea un teren de fotbal ca la carte, cu gazon natural, va avea și piste de alergări. Va fi construită și o parcare.
În total, costul lucrărilor va fi de circa 80 milioane de lei. Chiar dacă, în conformitate cu acordul semnat, stadionul ar trebui să fie dat în exploatare în luna noiembrie 2020, autoritățile susțin că lucrările vor dura mai puțin, astfel ca această arenă să fie dată în exploatare în toamna anului 2019.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *