În ospeție, cu o vorbă bună dar și o mână de ajutor

Voluntarii din Petrești s-au pus pe treabă. În Săptămâna Voluntariatului, care s-a marcat în perioada 2-8 octombrie, câțiva voluntari de la gimnaziul ”Gaudeamus” din Petrești, au mers în ospeție la veteranul de război, Ion Lazariuc din localitate, în vârstă de 91 de ani.

Însă nu au mers cu mâinile goale, ci i-au dus câteva pachete cu produse alimentare. Fiecare a luat de acasă sau a cumpărat tot ce și-au putut permite: sare, zahăr, orez, hrișcă, macaroane sau chiar conserve.
”Este deja o tradiție, ca în fiecare an să mergem la el în ospeție”, ne spune Lidia Savciuc, profesoară de geografie la gimnaziul din Petrești, dar și inițiatoarea acestui act de caritate.
La rândul său, veteranul s-a arătat încântat de această inițiativă a elevilor, menționând că el deja îi așteaptă an de an, pentru că știe că vor veni. Dar îi așteaptă nu pentru darurile care i le aduc, sau pentru a-l ajuta în treburile gospodărești, așa cum obișnuiesc să facă acești elevi, membri ai Consiliului local de tineri, dar pentru a mai schimba o vorbă. Veteranul Ion Lazariuc cu lacrimi în ochi, le-a mulțumit elevilor, servindu-i cu dulciuri.
Apropo, în aceste zile, voluntarii urmează să meargă la el ca să-l ajute și în treburile gospodărești. De această dată și-au propus să îi sape grădina.
Tot în acea săptămână, elevii au mers și la biserică. Potrivit Lidiei Savciuc, aceștia au pregătit un teren de lângă biserică pentru lucrările de toamnă care urmează să fie făcute. Și preotul paroh al bisericii ”Adormirea Maicii Domnului”, Liviu Barbu, le-a mulțumit voluntarilor pentru inițiativa lor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *