Banii inteligenți în familie

În scurt timp, la Ungheni, Nisporeni și Călărași se va discuta intens despre… banii inteligenți în familie.
În opt biblioteci din cele trei raioane simpli cetățeni vor fi învățați cum să adopte o decizie financiară înțeleaptă, implicând și alți membri ai familiei. Adică, mai simplu spus, vor învăța cu să cheltuie banii cu cap.
”Ideea Proiectului ”Banii inteligenți în familie” mi-a venit în rezultatul deplasării pe care am avut-o în această vară în Statele Unite ale Americii”, a explicat coorodonatoarea de proiect, Aliona Manciu, șefa Serviciului asistență metodologică la Biblioteca publică raională ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni.
Proiectul va dura cinci luni și va fi împărțit în două etape.
Pentru început, vor fi instruiți bibliotecarii, astfel ca ei să poată crea în bibliotecile lor un nou serviciu modern, întitulat ”Banii inteligenți ai familiei”. Mai mult decât atât, ei vor organiza câte șase sesiuni de instruire și educație financiară, utilizând noile tehnologii informaționale, cu anumite grupuri de cetățeni din comunitate.
La final, va fi organizat un târg al realizărilor participanților, unde se va face și un schimb de experiență în domeniul educației financiare. În plus, fiecare bibliotecă va primi câte un proiector, un ecran și o tablă flipchart.
Valoarea totală a proiectului este de 100 mii de lei.
Care-s bibliotecile beneficiare?
– Păulești și Nișcani din raionul Călărași;
– Milești și Seliște din raionul Nisporeni;
– Bumbăta, Teșcureni, biblioteca ”Dimitrie Cantemir” și filiala nr. 1 din Ungheni.
”Urmare a unui sondaj realizat de noi, am depistat că în majoritatea familiilor nu se discută despre bani sau buget, mai ales față de copii. De aceea acest proiect este o oportunitate pentru noi ca să-i învățăm pe oameni cum să-și gestioneze banii, cum să-și mărească bugetul, implicând toată familia”, a spus, la final, Aliona Manciu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *