Prima încercare. Peste doi kilometri de drum – reparat

Foto-simbol

Foto - simbol
Fotografie din arhiva redacției

Drumurile din Temeleuți se schimbă la față. În curând, se va încheia reparația unei porțiuni de drum cu lungimea de peste doi kilometri.

”Am primit 162 mii de lei din Fondul rutier”, a explicat Zinaida Țurcanu, primarul de Temeleuți. Dar cu acești bani, susține dânsa, ar fi putut repara o porțiune de drum de doar câteva sute de metri. A reparat, însă, aproape doi kilometri. Și a reușit să mai adune încă 100 mii de lei.
Cum? ”Mi-a venit o idee: ce ar fi, dacă aș implica și locuitorii satului?”, povestește primarul.  Astfel, dânsa a mers în fiecare mahala din sat, a făcut consultări publice, a argumentat cât de bine ar fi dacă se vor aduna mai mulți bani pentru a repara o porțiune de drum mai mare, ca să  beneficieze de drumul reparat cât mai multe gospodării.
”M-a impresionat faptul că oamenii au acceptat să contribuie. În plus, am observat că, dacă ei au dat banii proprii, se interesează mai mult de desfășurarea lucrărilor, se implică și ei în anumite treburi”, a subliniat primarul.
Totodată, dânsa speră că, odată cu implicarea cetățenilor, drumurile renovate vor avea o durabilitate mai mare. Își dorește să aplice aceeași tactică și pe viitor, astfel că, în următorii anis ă fie reparate toate drumurile din sat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *